Title of a News Article

Gülpınar’dan flaş uyarı

 Gülpınar’dan flaş uyarı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Kobani olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kendi içimizde böyle bir ayrışmaya bir sebep verirsek Allah korusun yarın, öbür gün bizim de Kobani gibi, diğer yerler gibi olabilme ihtimali var. Bunun için tedbirli ve sağduyu olmamız lazım” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Kanal 24’te yayınlanan ‘Moderatör Gece’ adlı programa katılarak Gazeteci Yazar Ardan Zentürk’ün sorularını yanıtladı. Kobani ile ilgili olayların ele alındığı programda konuşan Milletvekili Gülpınar, “Burada en önemli mesele güçlü devlet olma meselesidir. Biz güçlü devlet olduğumuz zaman haklıya haklı, haksıza haksız denme moduna gelebiliriz. Ama şuanda haklı olduğumuz konularda bile maalasef savunma moduna giriyoruz. 1 buçuk Milyon insanı burada misafir ederken hem ekonomimize, hem sosyal hayatımıza, hem bütün genel yaşantımıza tenzil edecek hiçbir ülkenin kaldıramayacağı bir ortamda biz mücadele ederken Avrupanın bunu kaşıması, bizi bazı şeylere teşvik etmesi bize ders olması lazım. Burada birlik olmak zorundayız” dedi.

Kobani protestolarında yurdun birçok yerinde çıkan olaylara da değinen Gülpınar, “Puslu ortamlarda provakasyon çok olur . nefret duyguları abartılır, körüklenir. Bunları birileri de aşılamaya devam ettikçe zaten bu olaylar tekrar yaşanmaya meal olur. Ama bizim burada çok sağduyu davranmamız gerekir, çok hassas bir bölgedeyiz. Knedi içimizde böyle bir ayrışmaya bir sebep verirsek Allah korusun yarın öbür gün bizim de Kobani gibi, diğer yerler gibi olabiliriz. Bunun için tedbirli ve sağduyu olmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195