Title of a News Article

Gülpınar“Dik durmasını bileceksiniz“...

.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar "Dava Şuuru ve Gençlik" konulu konferansında  yaptığı konuşmada salonda bulunan gençlere önemli mesajlar verdi.

 Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dava şuuru ve gençlik konulu konferansa, konuşmacı olarak katılan Gülpınar, gençlere en büyük önemi veren parti Ak Partidir dedi.

Milli Eğitim Salonunda düzenlenen konferansa Ak Parti İl BAŞKANI Av. Yusuf Eğilmez, Halileye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç ve bazı ilçe başkanları ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Gülpınar, Ak Partinin bir dava şuuru olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti;

“Hepinize öncelikle bu hafta sonunda, bu yağmurlu havada geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten beni çok onur ettiniz, bu salonu doldurarak ben hepinizi müteşekkilim başka ilçelerden gelen arkadaşlarım da buradalar. Hakikaten demek ki dava şuuru gerçekten bizim insanımızın içine oturmuş bu beni gururlandırıyor. Ben tabi öncelikle meseleye başka bir boyuttan başlayacağım. Şimdi burada tanıdığım dostlarım var, çok geçmişten tanıdığım, çok yakın olduk fakat yeni karşılaştığım insanlar da mutlaka vardır. İnanın dürüst olduğunuz zaman hem Allah inlinden hem toplum’da irtibat görmemeniz için giçbir gerekçe yoktur. ve bunu denemede serbestsiniz. Bakın dürüst olun toplumun her katmanında irtibat görmeseniz gelin hesabını benden sorun siz bana böyle demiştiniz ama toplum bize irtibat göstermiyor, kimse bizi kayde almıyor. Ama bunu denemekte fayda var lütfen dürüstlüğü çok önemli bir şekilde hassasiyetle üzerinde durun. Şimdi adam olmanın şartları şerefli olmak lazım, onurlu olmak lazım, bilgili olmak lazım bilgi çok önemli, tecrübe, deneyim bunlarda adam olmanın şartlarında, zeka çok önemli zeka Allah vergisidir ama zekamsıda kendimiz rahmani zekayı rahmani düşünceyi biz ön plana çıkarırsak şeytani zekadan, şeytani düşünceden uzak durursak Allah zaten sizdeki var olan zekayı kat ve kat kendi haklarıyla inşallah artırır. Adam olmanın şartlarından birisi ise dik duracaksınız, her zaman dik duracaksınız hiçbir menfaatini, hiçbir beklenti içine girmeden hangi şartla, hangi toplumda kime karşı olursa olsun bildiğinizden geri şaşmayacaksınız ve dik duracaksınız. Şimdi biliyorsunuz biz genç nüfuslu çok yoğun bir memlekette yaşıyoruz, hatta sen son yapılan istatistik kumrunun yaptığı araştırmaya göre Şırnak’tan sonra genç nüfusu en fazla olan oransal olarak ikinci iliz Türkiye Cumhuriyetinde. Demek ki bizim gençlere çok daha faza ehemmiyet vermemiz lazım. Şimdi siyaset boyutuyla biz meseleye bakıyoruz her şey siyasette bitiyor, yöneticilik amirlik vb. ne der seniz deyin hepsi günümüzde siyasette geçiyor. Mademki gençler bu kadar belirleyici, bugün çok olmasa bile bunun yarını var yarını düşünmek lazım bakın dava şuurunda çok önemlidir. Eğer şuur sahibi olacaksak bir kendi istikbalimizi değil memleketimizin istikbalini ilk önce düşüneceğiz, iki bugüne göre hesaplayıp çok uzun yıllar sonrasına hesaplarımız yapmamız lazım” şeklinde konuştu.
Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195