Title of a News Article

Güvenç; Kazanan Urfa oldu...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Merkez İlçe Belediye Başkanları, Nihat Çiftçi, Fevzi Demirkol ve Mehmet Ekinci ile birlikte seçim sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdiler.

Güvenç; Kazanan Urfa oldu...
banner206

Basın toplantısının başında seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, “Türkiye’nin dünyada küresel ve Önemli bir ülke dünya politikalarının belirlenmesinde önemli bir aktör. Bu anlamda da Türkiye’deki seçim sonuçları sadece Ortadoğu ve Müslüman alemi ile Türkiye’de yaşayan vatandaşları değil dünyayı ilgilendirmektedir. Bu anlamda seçimlerin Şanlıurfa’ya, Türkiye’ye, bölgeye ve dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seçimlerinde hayırlara vesile olacağına ve ülkemizin önünü açacağına yürekten inanıyorum. Seçim çalışmaları sırasında halkımızla açık yüreklilikle paylaştık ve dedik ki halkımızın ülkemizin Başbakanına evet derse; Ülkemizde istikrar, barış, huzur ve 12 yıldır olduğu gibi büyüme kazanacak, değişim, sivilleşme ve demokratikleşme kazanacak” dedi.

 

Çocuklarımızın ve Gençlerimizin Geleceği Adına Heyecanlıyım

 

AK Kadroların halktan aldıkları büyük destekle aşkla çalışarak Türkiye’yi İleriye götürmek için çalışacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, “12 yıldır muhalefetin yapmak istediği ekonominin dengesini bozma işi, 17 Aralık ve gezi olaylarıyla kısmen gerçekleştirmek istediler. Ama bu seçimde derslerini halktan aldılar. Amerika’da bir gazetenin verdiği manşette ‘Demokrasi dışı davrananlar Osmanlı Tokadı atılmıştır’. Ülkemiz ve halkımız seçimlerden sonra rahat nefes aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktan öte ülkenin bir insanı, aydını ve Müslüman bir insan olarak halkımızın önünün açılmasından dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği adına heyecanlı olduğumu ifade etmek istiyorum. Şanlıurfa’nın hepsine 1 milyon 800 bin Şanlıurfalıya; Partim, şahsım ve Başbakanım adına en kalbi teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Şanlıurfa’yı İleriye Taşıyacağız

 

Şanlıurfa’da alınan seçim sonuçlarıyla Şanlıurfa’nın Ortadoğu’ya örnek bir kent olduğunu gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, “Bize verilen görev ve sorumluluğun farkındayız ve bunun ne kadar büyük olduğunun da farkındayız. Hiç şüpheniz olmasın kuracağımız liyakatlı, ehliyetli, inançlı ve vatanperver insanlarla Şanlıurfa’yı ileriye taşıyacağız. Bu yapıyı daha ileri götüreceğiz. Bütün Belediye Başkanlarımız ve meclis üyelerimizle bu aşkla ve inançla göreve başlayacağız. Ayrıca Şanlıurfa AK Partinin tüm teşkilatlarına içtenlikle teşekkür ediyorum verdikleri hizmet ve çabadan dolayı. Belediye Başkanı adaylarımıza ve kazanan başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz önemli çalışma gösterdiler. Meclis üyesi adaylarımıza ve kazanan kardeşlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Halkın Belediyesi Olma Sözü Verdik

 

“İş şimdi başlamıştır” diyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, büyük bir sorumluluğu üstlendiklerini ifade ederek, “Biz asla zafer sarhoşu değiliz. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren de bu güzel ve büyük şehrin emanetinin altından nasıl kalkacağımızın hesaplarını yapmaya başladık ve bunun hazırlıklarının içerisindeyiz. Tekrar altını çizerek söylüyorum 1 milyon 800 bin insanımızı hiçbir ayrım yapmadan kucaklayacağız. Oy verdi, vermedi hiç farketmez geriye dönüp

 

bakmayacağız. Halkın belediyesi olma sözü verdik. Belediyelerimiz halkın belediyesi olacaktır. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Buradan tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize de duyuruyorum. Halkın emaneti üzerimizdedir, hukuka bağlı olacağız, kamu, millet menfaatini gözeteceğiz. Asla tembel olmayacağız, gayretli olacağız, halkımıza kapıları açacağız. Yeni bir vizyonla bu şehrin önünü açmak için mücadele edeceğiz” dedi.

 

Yanlışa İzin Vermeyeceğiz

 

“Yanlışa tevessül edenler, maddi zaafı olanlar çıkarsa derhal halkımız tarafından bize bildirilmesini arzu ediyor ve çağrıda bulunuyorum” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, “ Onlara da gereğini yapacağız. Yanlışa fırsat vermeyeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Bu mücadeleyi 5 yıl süreyle ekip ruhuyla yapacağız. AK parti bunu yapacak ve başaracak güçtedir. İcraatlarımızı halkımız yakından takip etsin. İcraatlarımızı istişareyle yapacağız, sivil toplum örgütleriyle gerçekleştireceğiz, halkımızla yöneteceğiz. Söylediğimiz gibi yarından itibaren kapılarımız tüm Şanlıurfalılara açık olacaktır. Belediye Başkanlarımızdan da özellikle bunu rica ediyorum. Benim telefonum 24 saat başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi telefonum açık. Belediye başkanlarımızın da telefonları açık olacak. Halkımızın taleplerini değerlendirecekler. Yapabildiklerimizi yapacağız, yapamadıklarımız mutlaka gerekçeleriyle birlikte benim vatandaşıma açıklayacaklar. Şu nedenle yapamadık diyecekler. Bugün bu şehirde Celalettin Güvenç sevildiyse, halk tarafından bağrına basıldıysa; bunun sebebi halkımıza olan inancımızdır ve sevdamızdır. Belediye başkanlarımızdan da rica ediyorum; bu ilin çocukları olarak aynı şekilde, aynı samimiyetle halkımızı kucaklasınlar, tembellik etmesinler, yorulmak bilmesinler, bu şehir buna layıktır. Dedik ki; bu şehre hizmet ibadet hükmündedir. Aynı görüşümü savunuyorum. Gerçekten aynı samimiyetle çalışmalarımıza devam etmemiz lazım. Bunun da garantisini veriyorum. Kimseye küslüğümüz yok, dargınlığımız yok, yeni bir sayfa açtık. Yeni dönemde hakkın yanında, halkın menfaatlerinin yanında çalışacağız. Hiç kimse de şunu bizden beklemesin. Milletin devletin duruşunun yanında olacağız; hiçbir yanlışa ve haksızlığa izin vermeyeceğiz. Belediyenin kör kuruşunun milletin menfaatine harcanması için mücadele edeceğiz. Hiç kimse bizden bu konuda özel bir ayrımcılık, beklenti vesairenin içine girmesin. Asla belediyenin bir kuruşu bile hatıra gönüle harcanmayacaktır. Bunun mücadelesini vereceğiz” dedi.

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Partinin ilkeleriyle hareket edeceklerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, bunun tüm belediye başkanlarının ilke edineceğini söyleyerek, “Bu ilkelere sadık olacağız. Bu milletin bize verdiği emanetin karşısında mahcup olmayacağız ve bunun altından kalkacağız diyorum. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

 

Kan Kanla Yıkanmaz

 

Muhtarlık seçimlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Celalettin Güvenç, “Dün cenazelerini kaldırdık, yarın yine cenazelerine katılacağız. Allah rahmet eylesin. Taraflara başsağlığı diliyorum. Dün orda söyledim bu gün burada söylüyorum. Kan davalarını bitireceğiz. Bitirmemiz gerekiyor. Kanı kanla yıkamak mümkün değil, günahtır. Yani bir muhtarlık seçimi için 8 insanımızı kaybetmeyi kabul edemiyorum ve içime sindiremiyorum. Şu seçim sonrası bayram gününde insanlarımızı toprağa vermenin izahı yoktur. Hilvan’daki bu ailelerimizin büyüklerine de açık çağrı yapıyorum; derhal, süratle acımız ne kadar büyük olursa olsun. Yarın cenazeden sonra bir araya gelelim. Birlikte oturup konuşalım. Çocuklarımıza yeni bir kan davası bırakmayalım. Bunun vebali var. Yine buna benzer konularda tüm ilçelerimize sesleniyorum. Gelin belediyelerimize başvurun kan davalarını bitirelim. Şanlıurfa’da artık böyle şeyler olmasın. Bunun dinimizde yeri yok, İslam’da yeri

 

yok. Bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek gibidir. Bir anlık öfkeyle yapılan bu cinayetlerin artık Şanlıurfa’da olmaması lazım, ne bize yakışıyor ne de Şanlıurfa’ya yakışıyor ne de inancımıza yakışıyor. Bunun içinde gönülden mücadele edeceğimizi belirtiyorum. Herkese ve tüm taraflara sağduyu ve hoş görü çağrısında bulunuyorum” dedi.

 

Güvenç, Sağduyu Çağrısında Bulundu

 

Birkaç olayın dışında seçimler sağduyu içerisinde geçtiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, sağduyuyla hareket eden muhalefet partilerine de teşekkür ederek, “Ancak Barış ve Demokrasi Partisinin taraftarlarının kaybettikleri yerlerde gerginlik çıkarttıklarını, bazı sonuçları kabullenmekte zorlandıklarını görüyorum, Ceylanpınar’da da sıkıntı oldu. Şu anda Viranşehir’de bizim itirazımız var. Vekillerimiz, avukatlarımız Viranşehir’de. Bunun içinde bütün BDP camiasına sağduyu çağrısında bulunuyorum. Sonuçlara saygıya çağırıyorum. Bu ülke hepimizin, biriz, beraberiz ve birlikte yaşamak zorundayız. Gençlerimizi uyaralım, nahoş olaylara asla fırsat vermeyelim. Parti tabanımıza ve gençlerimize çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle fiili bir olaya girmelerini kabul etmediğimizi buradan belirtmek istiyorum. Şu oldu, bu oldu gerekçesiyle yaşanacak hiçbir olayı kabul etmediğimizi bütün teşkilatlarımızın bilmesini rica ediyorum. Ona göre hareket etsinler. Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığına ve yönetimine buradan çağrıda bulunuyorum. Viranşehir’de özellikle itiraz var. Oradaki taraftarlara rica ederek sükûnet tavsiye ediyorum. Bizim avukatlarımızın ciddi bir itiraz dilekçesi verdiğini biliyorum. Eğer Viranşehir’de İlçe Seçim hakimi tekrar sayıma karar verirse; Oradaki sayıma İl Başkanları ve Vekiller bizzat katılsınlar. Sayıma nezaret etsinler. Ama kalabalığı teskin edelim ve dağıtalım. Basın Toplantısından sonra Baro Başkanı Ali Fuat Bucak’ı arayacağım ona da rica edeceğim. Viranşehir’deki sayım işlemi gerçekleşirse, hakim böyle bir karar verirse, ki biz saygı duyuyoruz. Kamuoyu önünde yapılacak sayıma Baronunda gözlemci avukatlar göndermesini talep ediyorum. Millet ne dediyse o olsun, biz millet iradesine saygılıyız. Kaybettiğimiz yerlere de saygı duyuyoruz. Nerede hata yaptık onu araştıracağız. Kazandığımız yerler içinde tekrar söylüyorum. Halkımıza minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sonuçta barış, demokrasi ve Şanlıurfa kazandı” şeklinde ifade etti.

 

Tebrik Törenine Şanlıurfalılar Davetlidir

 

Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ise Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfalılara teşekkür ederek, yarın Yenişehir Mahallesinde bulunan Hacı Bekir Sofrasında düzenlenecek kabul töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile merkez ilçe Belediye başkanlarıyla tebrikleri kabul edeceklerini söyleyerek; “Çarşamba günü saat 10:00 ile 17:00 arasında Tüm Şanlıurfalıları AK Parti İl Başkanlığımız olarak davet ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195