Title of a News Article

Güvenç:"Urfalı kan ve göz yaşı istemiyor"

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç 'Yerel Seçim Özel' programına konuk oldu. Şeyhmus Çakan ve Elif Çakır, seçmenlerin merak ettiği sorulara cevap verdi.

Güvenç:"Urfalı kan ve göz yaşı istemiyor"
banner206

2011 tarihinden itibaren Şanlıurfa’da vali olarak görev yapan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın önemine değinerek büyük potansiyelinden bahsetti. Şanlıurfa’nın sorunlarına çözüm bulacak projeler ve yapılacak hizmetleri aktardı.

HUZUR VE İSTİKRARIN GARANTİSİ AK PARTİ’DİR DİYORUZ

Şivan Perver’in 30 yıldan fazla bir süredir ülkesini terk eden sanatını icra edemeyen Şivan Perver’in gelip Başbakan ile Barzani’nin olduğu bir ortamda Diyarbakır’da düet yapması Türkiye’deki AK Parti hükümetinin başardığı sivilleşmenin, demokratikleşmenin geldiği yeri göstermesi bakımından bir simgedir. Biz; “barış, huzur ve istikrarın garantisi AK Parti” demişiz. Urfalı’ya moral olsun, Urfalı’ya moral olsun. Biz çözüm sürecinin devam etmesini istiyoruz. Barışın, çözümün, huzurun, kardeşliğin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun da teminatı olarak AK Parti ve Tayyip Erdoğan olarak görüyorum.

TÜRKİYE BİR DAHA ESKİNİN KARANLIK GÜNLERİNE DÖNMEMELİ

Eski karanlık dönemlere, iç savaş dönemleri ile çok kötü şeyler yaşadık. Günde 5-10-20 gencimizi kaybederek biz bu günlere geldik. Ülkenin Doğusundan Batısından evinden cenaze çıkmayan ev kalmadı. Bizim insanımızı kavgaya, ölüme, kana alıştırdılar. Bu normal bir şey değildi. Türkiye’nin önündeki en önemli sorun budur. Umut ederim; bu çözüm sürecinin kesin bir neticeye bağlanması, silahların artık bir daha ele alınmamasının sağlanması en önemli konudur. Bu sağlandığında Türkiye ekonomiye yönelecek, kalkınmaya yönelecek, ‘eğitimde ne yapabiliriz’ ‘sağlıkta ne yapabiliriz’ ona yönelecek.

Celalettin Güvenç, projelerinden bahsetti.

KONUT ÇÖZÜMÜ

En öncelikli projemiz şu; süratle bir metropolitan planlaması merkezi kuracağız. Ne için? Yaptığımız anketlerde merkez üç sorun öne çıkıyor; konut, trafik-ulaşım ve işsizlik. Dolayısıyla hemen bir 20 yıllık konut ihtiyacının tespitini yapacağız. Uydu kentlere start vereceğiz.

KADINA YÖNELİK HİZMET

Mutlak suratte kadınsız toplum olmaz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var sözünü değiştirdim. Kadın erken artık beraber yürüyor. Tek kanatsız kuş uçmaz. Bizim toplumumuzda kadın çok önemli. Kadının sosyal hayata katılması, iş hayatına katılması, kişisel gelişimini tamamlaması bizim hükümetimizin öncelikli işlerindendir. Her ay mutlaka bir kadın merkezini ziyaret etmişimdir, sorunlarını dinlemişimdir. Kadınlara yönelik, çocuklara yönelik mutlaka çalışmamız lazım.

Topluma vaad ettiğim şey şu: Her yılbaşında sivil toplumu çağıracağız ve diyeceğiz ki; projeleriniz ne? Proje getirin, yüzde 50’sini destekleyelim.

İŞ PROBLEMİNE ÇÖZÜM

Mahallelerde sosyal tesislerimiz, kültür merkezlerimiz, iş meslek edindirme kurslarını mutlaka yaygınlaştıracağız. Gençlerimiz vasıfsızlıktan dolayı işsiz. Sanayi bölgemizde 1-2 yıl içinde 10 bin işçiye ihtiyaç olacak ama bizim çocuklarımızın vasıflarının oraya uygun olması lazım. Belediye bütün bunlara öncelik vereceğiz.

ŞANLIURFA TOPYEKÛN DEĞİŞECEK

763 projemiz sadece Şanlıurfa İl Merkezimiz için değil. Biz topyekûn Şanlıurfa’yı bütün olarak düşünüyoruz. Ve her ilçede ortak yapacağımız hizmetler var. Ayrı ayrı ilçenin özelliğine göre yapacağımız hizmetler var. Topyekûn sosyo-ekonomik değişim ve gelişimi hedefleyen projeler.

Bütün ilçemiz gibi Birecik ilçemiz ile ilgili de çok önemli çalışmaları 2,5 yıl sürede yaptık. Önce ondan bahsedeyim. 232 km asfalt yol yapmışız. 10 adet sanat yapısı, bir köyde kanalizasyonu parke yolunu yapmışız. 11 adet sondaj kazmışız. Burada 11 adet okul diyor ama üstüne eklediklerimiz var, 16 civarında da okul yapmışız. Şuanda yapacağımız işler;

- Şanlıurfa teşvik kapsamında en cazip ili. Birecik Organize Sanayi bölgesinin hayata geçmesini sağlayacağız. - Birecik’te hal pazarı ve şıra pazarını kuracağız. Fıstıkla ilgili mutlaka yeni üretim tesisleri yapacağız. Fıstıktan elde ettiğimiz geliri 3’e, 4’e katlamamız lazım. - Eski Halfeti yolunu rahatlatmak istiyoruz.

YÜZDE 60 OY BEKLİYORUZ

Şanlıurfa için seçim sonucu olarak daha önce yüzde 70 tahminim vardı. Şimdi yüzde 60’ın üzerinde olacak diye düşünüyorum.

OPERASYONUN CEVABI SANDIKTA OLACAKTIR

Mayıs ayında Gezi olayları başladığında o gün bu ülkede faizler 4.67, dolar ise 1750 TL. Gezi olayları, 17 Aralık Operasyonu ile bugün faizler yüzde 17-18. O gün öyle zannediyorum; tüketici kredileri, araba kredisi, ev kredisi sıfır artmışsa, bugün 1.14. Bunun yansıması; otomobil bayisine sordum, otomobil satamıyor. İnşaat sektöründe durgunluk var. Yani halkımız doğrudan Gezi olaylarıyla, 17 Aralık operasyonuyla hedefin kendisi olduğu, kendi geleceği olduğunu gördü. Ondan dolayı da diyorum ki; bunun cevabı sandıkta olacaktır.

stargazete.com

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195