Title of a News Article

HDP, Akçakale'ye çıkarma yaptı

HDP, Akçakale'ye çıkarma yaptı
banner206

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir, Ayşe Doğan ve Yasin Batan, Akçakale İlçesi köylerini ziyaret ederek destek istedi. Adaylara HDP Akçakale İlçe Eşbaşkanı İsmail Yılmaz da eşlik etti.

HDP’liler sırayla Bakacak, Gündaş, Topçu ve Güvenç köylerini ziyaret ettiler.  Ziyaret esnafında HDP’li adaylar ile sohbet eden Akçakaleliler, elektrik kesintisi sorununun “çiftçiyi iflasın eşiğine getirdiğini” anlattılar.

Baydemir’e sorununu anlatan bir vatandaşlar şunları söyledi;

“Elektrik geçen sene kesildi, mahsul öldü. 5 sene geriye gittik. Hepimiz bankaya borçluyuz. Elektrik bu 2-3 gündür seçim davasından dolayı var. O da bizi kandıracaklar ta ki seçim gününe kadar. Keşke bizde bir su içseydin suyun tadını alsaydın. Hep hastalıktır. Biz bu sorunları bir daha yaşamak istemiyoruz. Her köyde kanalizasyon var. İçme suyumuz yüzde 60-70 içilmiyor. Sorun desen, insana ne gerekiyorsa hepsi yok, yaşam için gereken hiçbir şey yok. Su var yeryüzündeki su, elektrik her zaman lazım 24 saatte 1-2 saat var. Hiçbir şey yok ya.”

 

‘Milletvekilliği babadan oğula geçmemeli’

“Hepimizin önüne şapkamızı koyup düşünmesi lazım neden hizmet göremiyoruz” diye soran Osman Baydemir ise, şöyle konuştu;

“Bir şehirde eğer muhalefet yoksa hizmet de yoktur. Sadece iktidar yetmez, muhalefet de olacak ki buranın elektriği kesildiğinde, suyuna kanalizasyon karıştığında, buranın çocukları hastalandığında soluğu hastanede alsın, soluğu mecliste alsın, soluğu basında alsın. Ben bu zulmü kabul etmem diyen temsilcilere ihtiyaç var. İnşallah bugün nasıl burdaysak seçimden sonra da yine halkımızın içerisinde olacağız. Yoksullaştırma bir politika olarak buraya dayatılıyor. Çünkü yoksullaştıracak ve başka hiçbir şey talep etmeyecek. Vur kafasına al ekmeğini. Şu anda bu coğrafyaya dayattıkları bu.”

 

‘Denenmemişi deneyin’

Tarım Bakanlığı’nın çiftçiye verdiği desteğin çiftçinin cebine girmeden elektrik borcuna aktarıldığını hatırlatan Baydemir, “Devlet bir tane şirketin tahsildarlığını yapıyor. İşte bunu değiştirmek sizin elinizde. Çünkü mühür sizde. Hiçbir insan ilelebet yaşayabilir mi? Bir gün hepimiz hakka yürüyecez. Bir siyasi parti de ilelebet hükümet olamaz. Bir milletvekili ilelebet milletvekili olmamalı. Milletvekilliği babadan oğula geçmemeli, babadan oğula geçer hale dönüştürdüler” dedi.

7 Haziran seçimlerinin önemine de dikkat çeken Baydemir, “Bu seçim hayat kurtarma seçimidir, yanlışlara sandık başında hesap sorma seçimidir, yoksullukla mücadele seçimidir. Gelin ittifak edelim, değişimde hayır var. Hiç denenmemişi deneyelim. Kafasında en ufak soru işareti olan kardeşlerime söylüyorum, sizden ödünç oy istiyorum. Beğenmezseniz 2019’da geri çekin” diye konuştu.

Hükümetin, “Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi”söylemine dikkat çeken Baydemir, şu değerlendirmede bulundu; 

“Mübarek bu büyük ekonomi Urfa’ya uğramıyor. Harran’ı Akçakale’yi teğet geçiyor.”

HDP’li milletvekili adayları son olarak gittikleri Güvenç Köyü’nde bölgenin ileri gelenlerinden Salih Yasak’ı da evinde ziyaret etti. Çiftçinin bir yılda yaşadığı sorunları dile getiren Yasak, “Geçen sene milletin evine bak bir de şimdi bak. Herkes traktörünü sattı. İnşallah sonu iyi olur” dedi.

 

‘Küçük çiftçi traktörünü sattı’

Sınırın hemen öte tarafında Suriye’de yaşanan savaşa dikkat çeken Baydemir ise, şunları söyledi;

“Suriye’de olup bitenler, hepimizin acı duyarak, ızdırap duyarak şahit olduklarımız. Rabbim bir daha bu coğrafyaya böyle bir ateş düşmesin. Yüz binlerce insan yerinden yurdandan onurundan haysiyetinden oldu. Bu bölgede insanlar elektrik kesintisinden dolayı ekmeğinden oldular. Küçük çiftçi öyle bir noktaya geldi ki, şimdi traktörünü de satıyor, toprağını da satıyor. Çünkü bankaya borçlanmış esnafa borçlanmış. Gübrenin fiyatının haddi hesabı yok, mazotun haddi hesabı yok ama ürün 2001 yılının fiyatı. Gider kalemlerinde büyük bir artış var. Gelir yok.”

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195