Title of a News Article

HDP, seçim startını dualarla verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayları Osman Baydemir öncülüğünde seçim çalışmalarına Balıklıgöl’de bulunan Hz. İbrahim (A.S.) makamı ve Bediüzzaman Said-i Nursi’nin makamında yaptıkları duaların ardından başladılar.

İlk olarak Balıklıgölde Halil-ür Rahman gölü ve Ayn Zeliha gölü çevresindeki vatandaşlarla sohbet eden HDP Şanlıurfa milletvekili adayları daha sonra Hz. İbrahim (A.S.)’ın makamına gidip dua ettiler. Ardından Bediüzzaman Said-i Nursi’nin makamını da ziyaret eden adaylar, burada tek tek vatandaşlardan tokalaşıp 07 Haziran seçimleri için destek istediler.

Yapılan duaların ardından bir açıklama yapan HDP Şanlıurfa 1. Sıra milletvekili adayı Osman Baydemir; “Değerli arkadaşlar bir kez daha Halil-ür Rahman şehrindeyiz. Bir kez daha maneviyatı yüksek olan bu şehirde halkımızla birlikte yeni bir yaşamın yani barışın, yaşamın, kardeşliğin eşitlik temelinde yeni bir ittifakın inşası için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.” Dedi.

Baydemir; “Şüphesiz ki Halil-ür Rahman’da bulunmak çalışmaya desturla başlamak çok önemlidir. Bugün bu mekânda desturla başlıyoruz, 8 Haziran sabahı yolumuza burada şükürle bu kez devam edeceğiz. Her şeyden önce dualarımızın, çabalarımızın, söylemlerimizin özü bütün zaman dilimi içerisinde kazasız belasız olsun. Barış içerisinde, huzur içerisinde demokrasi şenliği niteliğinde devam etsin bu çalışmalar, her şeyden önce bu halkın tek bir evladının canı parlamentodaki 550 kürsüden çok ama çok kıymetlidir. Zaten HDP’nin var olması, HDP’nin bu yola başının koymuş olmasının nedeni de bu ülkenin tek bir evladı, bir tek anne kuzu yaşamını yitirmesin diyedir. Çabamızın özü de yaşatmaktır, insanca, eşitçe, kardeşçe yeni bir ülke, yeni bir gelecek, yeni bir yaşam inşa etmektir. Rabbim mahcubiyet vermesin ve her şeyin hayırlısı olsun. Demokrasi kazansın, barış kazansın, özgürlükler kazansın ve şüphesiz ki Halil-ür Rahman şehri Urfa kazansın, Urfa halkı kazansın. Urfa halkı çok iyi bilmelidir ki bugün milyonları umudu Urfa’dır. 10 milyonların umudu Urfa’dır, Urfa barışı tercih ederse inşallah bu ülkenin de önü açık olacaktır, refah olacaktır.” Şeklinde konuştu. HDP adayları daha sonra seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195