Title of a News Article

HDP, Urfa’da aday adaylarını tanıttı

Halkların Demokratik Partisi HDP Şanlıurfa’da aday adaylarını tanıttı. Yaklaşık 45 dakika gecikmeli başlayan aday adayı tanıtım programına HDP’nin en renkli adayı Osman Baydemir’in katılmaması da dikkatlerden kaçmadı.

87 başvurudan 85 aday adayı müracaatının kabul edildiğinin altını çizen HDP Şanlıurfa İl Başkanı Rıdvan Yavuz; “Aday adayı müracaatında Türkiye’deki en yoğun illerden biri olan Urfa başarılı seçim sonuçlarının sinyallerini vermiştir.” Dedi.

Başkan Yavuz; “Yeni yaşam çağrısıyla partimizde milletvekilliği aday adayı başvuru süreci 16 Şubatta başlamış olup 5 Mart tarihinde sona ermiştir. Urfa il örgütümüze 87 adet başvuru yapılmış 85 adet başvuru dosyası kabul edilmiştir. Bu basit bir tablo değil arkadaşlar her biri çok değerli olan bu isimler listemiz kesinleştikten sonra da elbette yine aynı kadroda buluşacaklardır. Biz bundan eminiz çünkü bu kadroların hedefi koltuk değil, bu kadrolar etnik köken, inanç, sınır ve cinsel kimlik ayrımı yapmadan özgür bir toplumun inşa formülü olan yeni yaşam çağrısının hayat bulması için ellerinden geleni yapacak olan arkadaşlarımızdır.

Aday adaylarımız arasında hukukçu, doktor, mühendis, mimar, ekonomist, mali müşavir, eczacı, eğitimci, iş adamı, tekniker, serbest meslek erbapları, öğrenciler, emekliler ve ev kadınları bulunmaktadır. Halkların demokratik partisi Türkiye siyasetine eşit ve ortak yaşam yolunda birlikte yönetme esasına dayanan yeni bir anlayış yeni bir enerji kazandırmıştır. Bizlerde Urfa HDP il örgütü olarak bu enerjiyi ilimize samimi ve gönüllü bir ruh, çok güçlü bir kadro ve sistemli çalışmalarla taşımayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından toplantı aday adaylarının toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
robin
robin - 9 yıl Önce

Umudun rengi gunesin cocukklaridir sn av vedat kaya basta olmak uzere ozelde kaya ailesi ve mensunu oldugu $edadi asireti tum aday adaylara bu onurlu yolculukta basarilar diler

SIRADAKİ HABER

banner195