Title of a News Article

HDP’den Siverek’te gövde gösterisi

 HDP’den Siverek’te gövde gösterisi
banner206
HABERİN GALERİSİ
HDP Siverek mitingi

HDP Siverek mitingi

Urfa'da HDP'nin ilçe mitingleri büyük bir coşkuyla devam ediyor. Siverek ilçesinde yapılan mitinge DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Urfa HDP Milletvekili adayları İbrahim Ayhan ve Osman Baydemir katıldı.

 On binlerin katılımıyla Cumhuriyet alanında yapılan mitingde PKK, KCK, YPG, YPJ bayrakları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev afişlerinin yanı sıra Türk bayraklarının da açılması renkli görüntüler oluşturdu.

 

'Bu halk tehditlerinden korkmaz. Hepsini yaşadı zaten'

"21. yüzyılda Kürtler özgürleşmeden asla ve asla bu topraklara özgürlük gelmez, biz bu nedenle diyoruz ki Kürtlerin özgürlüğü tüm halkların özgürlüğü anlamına gelmektedir" diyerek konuşmasına başlayan Ahmet Türk, Ortadoğu da Türkler dahil tüm halkların özgürlüklerinin yolunun Kürt halkının özgürleşmesinden geçtiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı'nın 'Göreceksiniz' diyerek demokrasi, barış ve kardeşlikten yana olan tüm kesimleri tehdit ettiğine dikkat çeken Türk. "Bizler zindanları, faili meçhulleri, zulmü gördük. Bu saatten sonra ne yapabilirsiniz ki, ayağa kalkan bu halka hiç bir şey yapamazsınız"  şeklinde konuştu.

 

'Çalınan sadece oylar olmaz. Geleceğimiz çalınır '

HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, hükümetlerin Kürtlerin yaşadığı bölgelere hizmet yapamadıklarını, yapılan hizmetlerin yetersiz ve göz boyamadan öteye gitmediğini belirterek “Yirmi birinci yüz yıl tüm ezilenlerin ve Kürtlerin yüz yılı olacak” dedi. Seçim ve sandık güvenliği konusunda yurttaşlara uyarılarda bulunan Baydemir "Geleceğimiz, barış ve kardeşlik elimizden çalınsın istemiyorsak oylarımıza sahip çıkacağız" ifadelerinde bulundu.

 

'Kürtler kendi  kaderini tayin hakkı istiyor '

Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP)  Eş Genel Başkanı Emine Ayna da  AKP  hükümetinin Kürt sorununu kabullenmeye yanaşmadığını belirterek şunları kaydetti: “İnsanlar, hayvanlar tüm canlılar eşit yaratılmıştır. Hiçbir insan diğerinden üstün değil, Kürtlerde bir halktır, kendi kaderini kendisi tayın etmek istiyor. Bundan daha doğal ne olabilir?”

 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195