Title of a News Article

HDP’li adaylar, Kısas’tan destek istedi

 HDP’li adaylar, Kısas’tan destek istedi
banner206

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kalırken, HDP’nin çalışmaları devam ediyor. HDP'nin Urfa milletvekili Adayı Leyla Güven ve Ayşe Doğan Alevi Beldesi Kısas’ta kadınlarla bir araya geldi.

HDP Urfa Milletvekili Adayı Leyla Güven Urfa’nın Haliliye ilçesi Kısas Beldesinde çalışmalarını sürdürdü. Burada ki kadınlarla düzenlenen toplantıda bir araya gelen Güven, partisinin kadınlara yönelik çalışmalarını anlattı.  HDP’nin seçim bildirgesinde kadına verdiği önemin bir daha ortaya çıktığını ifade ederek :”Partimizin adaylarının yarısı kadın. Urfa’dan da biz 6 kadın aday olduk. Partimizde eş başkanlık sistemi uygulanıyor. Belediyelerimiz yine öyle. Bu bizim kadınlara verdiğimiz önemi ortaya çıkarıyor. Biz bazıları gibi kadının mutfak ve yatak odası ortasında kalmasından yana değiliz. Ev kadınlarının da emekçi olduğunu kabul ediyoruz. Seçim beyannamemize ev kadınlarının da çalışan kadınlar olarak aldık. Çünkü dünyanın bütün kirlerini kadınlar temizliyor. Çamaşır, bulaşık ve en önemlisi geleceğimiz olan çocuklara kadınlar bakıyor ve büyütüyor. Bu nedenle geleceğimiz ilgili olan kararlarda kadınların da söz sahibi olması gerekir. Biz sizlere bunun sözünü veriyoruz. Tüm çalışmalarımızda kadın eli olacak” Dedi.

Yörede yaygın olan kuma, berdel konularına da değinen Güven : “Bizim seçimden sonra yağacağımız çalışmalardan biride berdel ve kuma gibi şeylere son vermektir. İlçemizde töre cinayetleri her zaman yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için çalışacağız.” Dedi.

Kadın partisi ve ezilenden yana olan bir parti olması nedeni ile seçimlerde destek HDP’ye vereceklerini belirten Kısaslı kadınlar ise, toplantının sona ermesi ile Güven’i zılgıtlarla uğurladılar.

Alevi Türkmenlerin ve Arapların yoğun yaşadığı belde daha önceki dönemlerde CHP’nin kalesi durumundayken, yerel seçimlerde DBP Beldede birinci parti olmuştu.

Öcalan Birecik ilçesine bağlı köylerde yurttaşlarla bir araya geldi.

HDP Urfa Milletvekili adayı Dilek Öcalan ise seçim çalışmaları kapsamında Birecik ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti.

HDP ve DBP ilçe eş başkanlarının da eşlik ettiği Öcalan, Çağan ve Asman köylerindeki düğünlere katıldı. Büyük bir coşkuyla karşılanan Öcalan,  daha sonra Haydar Ahmet köyünde hasta ziyaretinde bulunarak geçmiş olsun temennilerinde bulundu. Köylülerin dilek ve şikayetlerini dinleyen Öcalan, çalışmalarına daha sonra Mezra Mahallesine geçerek burada çalışmalarına devam etti.  Akşam saatlerinde Zeytinbahçe mahallesinde halk toplantısına katılan Dilek Öcalan ve beraberindeki heyet mahallelinin AKP'den yana şikayetlerini dinledi. AKP'li ilçe belediyesinin tüm sorunları Büyükşehir Belediyesine devrettiğini aktaran mahalle sakinleri, elektrik, su ve kanalizasyon başta olmak üzere hiç bütün sorunlarının AKP'li büyükşehir belediyesi tarafından görmezden gelindiğini ifade ettiler.

 7 Haziran seçimleri için yurttaşlardan HDP için destek isteyen Öcalan, seçimlerden sonra da gezilerine devam edip yurttaşlarla bir araya gelerek sorunlarına çözümler bulmaya çalışacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195