Title of a News Article

HDP'nin oyu Urfa'da neden düştü?

HDP'nin oyu Urfa'da neden düştü?
banner206

Halkların Demokratik Partisi İl Başkanı Celalettin Ekmen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibinin HDP olduğunu belirterek, “Türkiyeleşme Partisi olarak HDP’nin aldığı oy, önümüzdeki siyasi süreçte bu partinin Türkiye’ye damgasını vuracağını gösteriyor” dedi. 

UĞUR BUDAK
HDP İl Başkanı Celalettin Ekmen, 10 Ağustos Pazar günü yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ipi göğüslediği Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Urfastar’a değerlendirmede bulundu.

“Bizim uzun süreden beri beklediğimiz Türkiyeleşme Projemiz bu seçimin en büyük kazananı oldu” diyen Ekmen, açıklamasında şunları kaydetti;

“Yani artık Türkiye’nin her tarafında insanların HDP’ye genel bir sıcaklığı, genel bir yaklaşımı, genel bir güveni söz konusu. Çok kısa zaman içerisinde sürdürdüğümüz seçim çalışmalarında bunları anlatmış olmak, ülkenin her tarafından oy almış olmak Türkiyeleşme önündeki en büyük kazanım olarak değerlendiriyoruz.” 

“Hiç kimse kimseyi kandırmasın”
Ekmen, Türkiye genelindeki oylarında ciddi bir artışın olduğunu belirterek, “Bölgede mevsimlik işçilerin dışarı illerde olmasından dolayı katım oranı çok düşük. Dolayısıyla bizde emekten yana olan bir parti olduğumuzdan kaynaklı bu dışarıdaki oylar Urfa Merkezde kısmen olumsuz etkilemiştir. 30 Mart yerel seçimlerinde Urfa’da yüzde 87 kullanılan oy oranında, 31’e yakın oy almışız, bu seçimlerde de yüzde 27’ye yakın bir oy almışız. Mevsimlik tarım işçileri sadece HDP’yi mi etkiliyor diye sorular gelecek. Yok, farkı siyasi kesimlerden insanlar gitmesine rağmen bizim dışımızdaki siyasi partiler zaten onların yerlerine blok oy kullanıyorlar. Siverek’te blok oy kullanılan köyler var. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. İçişleri Bakanı dahil, Başbakan dahil, istihbarat dahil, kaymakam dahil vali dahil emniyet müdürü ve jandarma dahil bunlar vatandaşın iradesinin sandığa yansıması yönünde tedbir almak zorundadır. Böyle bir zorunlulukları var. Sandıklar demokrasinin vazgeçilmezidirler” dedi. 

“Devlet, bu entrikalardan biran önce vazgeçmelidir”
HDP İl Başkanı Celalettin Ekmen, blok oy kullanımı ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü;

“Urfa Seçim Kurulu Başkanına sorun; blok oy kullanılıyor mu, kullanılmıyor mu? 200 seçmeni olan bir köyde 5 hane olmasına rağmen 250’sinin yerine oy kullanıldı mı kullanılmadı mı? Okuma yazma oranının en düşük olduğu yerde bakıyorsunuz 300 oy kullanılmış ama oy iptali yok. Ancak şehir merkezinde Esentepe’de 300 oyun kullanıldığı sandıkta 10 tane iptal var. Bu blok oylara bu ülkede seçim kurulu, mülki amir, güvenlik güçleri seyirci kaldıkları sürece sandıktan kim çıkarsa çıksın o kişi halk temsil etmeyecektir. Devlet, bu entrikalardan biran önce vazgeçmelidir. AKP’nin hedeflediği oy ile aldığı oy oranındaki düşüş, bizim Türkiyeleşme partisi olarak aldığımız oy seçimin galibiyetinin önümüzdeki siyasi süreçte bu partinin Türkiye’de damgasını vuracak.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 09:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet alp
Ahmet alp - 10 yıl Önce

Aynen katılıyorum başkana bir çok yerde olmuştur bu durumlar ve urfa için yakınıyoruz hdp nin aldığı oy bu olmamalı kesinlikle

ahmet teke
ahmet teke - 10 yıl Önce

bu arada sağdaki ankette neden özellikle '' işsizlik'' başlığı yok? bakalım orada oy oranı ne kadar çıkacaktır? ayrıca başkanın dediklerine aynen katılıyorum. akp ciddi anlamda blok oy kullanrak yada kimi yerlerde satın alarak elde etmiştir.

SIRADAKİ HABER

banner195