Title of a News Article

HDP'nin yüzünü güldüren anket

HDP'nin yüzünü güldüren anket
banner206

 7 Haziran'da yapılacak seçimlere parti olarak girecek HDP, yapılan son seçim anketinde yüzde 8,2'lik oy oranıyla yüzde 10 seçim barajına göz kırptı.

ORC Araştırma şirketinin yaptığı Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'na göre "Bu Pazar Seçim Olsa Kime Oy Verirsiniz?" diye soruldu. Bunun yanında Başkanlık Sistemi, Çözüm Süreci, Osmanlıca dersleri gibi konular da ankette yer aldı.

 

BDP YÜZDE 10 BARAJINA YAKLAŞIYOR

Anket sonuçlarına göre bu pazar seçim olsa AK Parti yüzde 48,6 ile en çok oyu alan parti olacak. CHP'nin oyu yüzde 23,3 , Mhp'nin oyu yüzde 13,5 çıkıyor. 2015 seçimlerine parti olarak girme kararı alan Hdp'nin oyu ise yüzde 8,2. Hdp bu oy oranıyla seçimlere 4 ay kala yüzde 10 barajına bir adım daha yaklaştı.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK

Başkanlık sisteminin sık sık gündeme geldiği şu günlerde Başkanlık Sistemine olumlu bakanların yüzde 56 oranında olması dikkat çekiyor. yüzde 32,3 Başkanlık sistemine sıcak bakmazken kararsızların sayısı da az değil.

 

AB'DEN U DÖNÜŞÜ

Anketin en çarpıcı sonuçlarından birisi de Türkiye'nin Ab üyeliği ile ilgili. "Avrupa Birliği'ne tam üyeliği önemsiyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 65'i önemsemiyorum cevabını verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195