Title of a News Article

Hilvan’da Yol Çalışmaları

Hilvan’da yapılan yeni okulların yol çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

Şanlıurfa Büyük Şehir ve Hilvan Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları okul ve köy yolları çalışmalarına hız verildi.

 

Daha önce Özel İdarenin görev ve sorumlulukları kapsamında bulunan kırsal alanlardaki yolların bakım ve onarımını üstlenen Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi, Hilvan’a bağlı bazı köylerin yol onarım çalışmalarının yanında Hilvan’da yeni açılan bazı okulların da yol yapım çalışmalarını Hilvan Belediyesi ile birlikte sürdürüyor.

 

Hilvan’da Yeni Mahallede yeni yapılan Şair Nabi Anadolu Lisesi ile Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ulaşım sorununu ortadan kaldıracak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi Hilvan Koordinatörü Fuat Baylan;

 

“Şanlıurfa’nın Büyük şehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte, daha önce İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan bir takım görev sorumluluklar Büyük Şehir belediyesi tarafından yürütülmektedir” dedi.

 

Hilvan Belediyesi ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen Hilvan koordinatörü Fuat Baylan 2014 yılı içerisinde 30 km stabilize yol ile birlikte yeni açılan 6 okulun da yol çalışmalarını devam ettiğini ifade etti. Bununla birlikte köy yolları çalışmaları kapsamında 40 km yolun yama yapıldığını açıklayan Baylan, 2015 yılı hedeflerini ise şöyle açıkladı.

 

“2014 yılı için hedeflediğimiz yol yapım çalışmalar devam ederken, 2015 yılı için de 1. ve 2. kat asfalt olmak üzere toplam 264 km yol yapımı programımızda yer almaktadır. Bunun dışında ilçe merkezi içinde 16.100 metrekare kilitli parke taşı çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195