Title of a News Article

İki Lider kimi suçladı?

.

İki Lider kimi suçladı?
banner206
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ileHDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaşve Figen Yüksekdağ'ın Meclis'teki görüşmeleri sonlandı. Görüşmenin ardından CHP liderinden açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, bakanların istifa edip etmemesiyle ilgili "Suudi Kralı bunu yapıyor, Davutoğlu niye yapamıyor. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor istifa için." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ardından Selahattin Demirtaş da bir açıklama yaptı. Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "özür dilerse görüşürüz" sözlerine "Asıl özür dilemesi gereken kişi özür bekliyor. Allah akıl fikir versin." diyerek cevap verdi.

"DAVUTOĞLU OLAYLARIN YOĞUNLUĞU ALTINDA EZİLEN BİR KİŞİ"

"Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak'' diyen CHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nu da ''Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu'' sözleriyle eleştirdi.

"DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'den geldiler. Peki Suriye'den Ankara'ya kadar nasıl geldiler. Böyle bir şey olabilir mi. Sanki olay Suriye sınırında, Suriye topraklarında oldu. Beyefendi olay Ankara'da oldu. Emniyete 500 metre mesafede oldu. Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var. Önlem almayan bir İçişleri Bakanı. Olaylar karşısında gülümseyen bir Adalet Bakanı. Toplum vicdanı bunlardan rahatsız. Suudi Kralı yapıyorsa bunu, Davutoğlu niye yapmıyor. Daha kaç kişi ölmesi gerekiyor istifa etmeleri için. Güvenlik zafiyeti yok diyorlar. Yoksa nasıl öldü 99 kişi."

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu'nun ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kameraların karşısına geçti. Demirtaş da Kılıçdaroğlu ile karşılıklı olarak endişelerini dile getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemlerde bu tür görüşmeler içeriğinden çok umudu koruma açısından çok önemlidir."

"BİZE BİR ADIM ATANA 10 ADIM ATARIZ"

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz HDP olarak kim bize bir adım atarsa barış için 10 adım atmaya hazırız.

Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konuda görüşlerimizi paylaştık. Kendisinin Ankara saldırısından sonraki tavırlarını ana muhalefet lideri olarak yönetim boşluğunu doldurmaya çalışması bizler için önemlidir. Kendisine bu konuda teşekkür ettik.

"ALLAH AKIL FİKİR VERSİN"

"Sorunları barış içinde diyalogla çözmek isteyen herkese kapımız açıktır." diyen Demirtaş kendisinden özür dilemesini bekleyen Davutoğlu için "Kendisinin hatalı olduğunun farlkında değil. Asıl özür dilemesi gereken kişi bizden özür bekliyor. Halkım Ankara'da sizi koruyamadım diye özür dilemesi gerekiyordu. Allah akıl fikir versin."

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 13:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
ağa
ağa - 8 yıl Önce

2 sini birleştirsen bir tane başkan etmezler

SIRADAKİ HABER

banner195