Title of a News Article

İlçe kongreleri Harran ve Akçakale’de devam etti.

Şanlıurfa’da AK Parti ilçelerindeki kongre heyecanı sürüyor. İlk olarak Birecik ve Halfeti’de başlayan kongre seçimleri, dün Harran ve Akçakale ilçelerinde devam etti.

5. kez ilçelerde kongreye giden AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı, tüm ilçelerin kongrelerini hafta sonları yaparak yaklaşık bir ay içerisinde bitirmeyi planlıyor. Cumartesi günü başlayan ilçe kongrelerine halkın yoğun ilgi göstermesi genel seçimlerinde yaklaştığını gösteriyor. Genel seçimlere 6 gibi bir sürenin kalması, Şanlıurfa’da ve çevre ilçelerinde hareketlenmelere neden oldu.

Kongreleri ilk olarak Birecik ve Halfeti’de başlatan AK Parti İl Başkanlığı, devamında Harran ve Akçakale’de sürdürdü. AK Parti Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Abdulkerim Gök, Belediye Başkanları Abdulhekim Ayhan, Mehmet Özyavuz, Aslan Ali Bayık, Resul Yılmaz, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Bahattin Demir, Haliliye Belediye Başkan Vekili Osman Uludağ, Karaköprü Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, ilçe teşkilat başkanları, parti mensupları ve ilçe halkı yapılan kongrelere yoğun ilgi gösterdi.

Harran ilçesindeki kongre divan oluşmasıyla başladı. Divan Başkanlığını AK Parti İl Başkan vekili Erkan Sözen yaparken, Divan üyeliklerine ise, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Eyyübiye Başkan Yardımcısı Bahattin Demir seçildi.

İlçedeki kongrede selamlama konuşmaları yapıldı. İlk olarak ilçe başkanlarının konuştuğu kongre salonlarında hayırlı geçmesi temennisinde kısa konuşmalar yapıldı. Ardından AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek, Filistin’deki Mescidi Aksa’ya yönelik yapılan saldırılar kınanarak selamlama konuşması yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından kongreye geçildi. Harran Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda yaşanan kongrede, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz tek liste halinde seçime girdi. 425 delegenin toplamda 259 kullanılan oyunun tamamını alarak ikinci kez başkan seçildi.

Harran’dan sonra Akçakale…

Harran ilçesindeki kongre sonrası AK Parti heyeti Akçakale İlçesine geçti. Burada da yine aynı manzaralar yaşandı. İlçe halkı buradaki kongreye de yoğun ilgi gösterdi.

Akçakale’deki kongre heyecanında ise divana bir diğer Başkan Yardımcısı İbrahim Toru Başkanlık yaptı.

Akçakale 5. Olağan Kongrede, atanmış olan ilçe başkanı bu kez seçimle tekrar başkan oldu. 397 delegeden 102 kişi oy kullandı. Kullanılan oyların tamamını alan İlçe Başkanı Yıldık, ilk kez seçilerek başkanlığa geldi.   

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195