Title of a News Article

İşte Davutoğlu'nun partisinin ismi...

İşte Davutoğlu'nun partisinin ismi...
banner206

AK Parti'den istifa eden ve yeni bir parti kurma çalışmalarına başlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu partisini bu ay içerisinde resmen kuruyor.

Bugüne kadar ismi belli olmayan ve çeşitli iddialar ortaya atılan partinin amblemi de belli oldu.

Medyanotu’nun haberine göre Davutoğlu’nun kuracağı partinin adı “Yaşam ve Adalet Partisi” olacak. Yaşam ve Adalet Partisi’nin kısaltılmış hali ise “YAP” şeklinde olacak.

YAP’ın logosu da parti tüzük dosyasının ilk sayfasında yer aldı. Logoda yukarı doğru bakan hilalin üzerine yerleştirilmiş “adalet” kavramına vurgu yapan terazi görseli bulunuyor.

“YAP” için geçtiğimiz günlerde Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapılmıştı.

Bu arada parti adında geçen “adalet” kelimesi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) de geçiyor. Bunun da tartışmalara neden olması bekleniyor.

Diğer yandan yeni partinin adının “Gelecek Partisi” olacağı da iddia edilmişti. BirGün edindiği kulis bilgilerine dayanarak geçtiği haberde partinin isminin “Gelecek Partisi” olması konusunda mutabakata varıldığını, partinin logosunun ise yeşil renkli çınar yaprağı olacağını iddia etmişti.
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre ise 81 ilden 130 kurucunun yer aldığı toplantıda partinin adının “Bizim Parti” ya da “Bir Parti” olaması üzerinde duruldu. Toplantıda “Bizim Parti” ismi öne çıksa da, yeni gelen öneriler üzerine partinin adı en geç yarın netleşecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195