Title of a News Article

İşte İl Başkan adayları...

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için resmi süreç başladı...

İşte İl Başkan adayları...
banner206

AK Parti Şanlıurfa 5.Olağan il kongresi öncesi yeni dönemde İl  Başkanı olmak isteyen isimleri belirlemek üzere İl koordinatörü Ahmet  İnal  çalışmalarına başladı.

2015 yılında yapılacak olan AK Parti büyük kongresi ve genel seçimler öncesi  teşkilatlarda kongreler devam ederken, 4 ocak 2015 günü yapılacak olan AK Parti Şanlıurfa İl kongresi öncesi kimin yeni İl Başkanı olacağı soruna cevap aranıyor.  Yaklaşık 4 yıl boyunca  İl Başkanlığını başarıyla yürüten Av.Yusuf Eğilmez'in Milletvekili aday adayı olacağını açıklaması üzerine  yeni İl Başkanını belirlemek üzere partinin üst düzey yönetimi resmi süreci başlatmış oldu.

AK Parti Şanlıurfa İl Koordinatörü Batman eski Milletvekili Ahmet  İnal bugün Şanlıurfa'ya geldi.  İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile bir süre görüşen İnal, daha sonra il Başkanlığına resmi olarak müracaatını yapan isimlerle birer bir bizzat kendisi görüşecek.

Şanlıurfa'da her kesimin kabul göreceği bir ismi İl Başkanı yapmak için çalışacaklarını  ve nihaiyi kararın Başbakan Ahmet Davutoğlu' nun vereceğini belirten İnal, Urfastar  gazetesine İl Başkanının belirleme süreci değerlendirdi.

İl Başkan adayları ile bire bir görüşmesinin ardından bazı STK ve Kanaat önderleri , partinin ana kademeleri Belediye Başkanları, Milletvekillerinin önerilerinin alacaklarını ifade eden İl Koordinatörü İnal'  Her şeyden önce Üniversite mezunu olacak olan adayımızı çok iyi araştıracağız, Urfa'nın kabul göreceği  isimleri AK Parti Genel Başkan yardımcımız  Teşkilat işleri Başkanımız Süleyman Soylu ve ekibine sunacağız, sanırım 3-4 isim Ankara'ya davet edilecektir. Bu arkadaşlarımızla Ankara'da yeninden bir mülakat yapılacaktır, nihaiyi kararı Başkanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu verecektir. 4 Ocak 2015 günü yapılacak olan İl kongresinden en az 10 gün önce yeni İl Başkanımızı kamuoyuna açıklamış olacağız'dedi.

İL TEŞKİLATI İKİ İSİM ÖNERDİ.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı olmak isteyen isimler dün İl Başkanlığına gelerek resmi müracaatlarını yaptılar.  Kamuoyunun kabul gördüğü isimlerin İl Başkanlığı için resmi müracaatlarını yapmaları AK Parti  camiasını sevindirdi.  yeni dönemde il Başkanı adayı olmayacak olan Yusuf Eğilmez ve yönetimi ise dün akşam toplanarak, İl Başkanı olmak isteyenlerin destekleme kararını aldıkları öğrenilirken, Av. Bekir Kan ve Abdurahman Kırıkçı İl Başkanı  adayı olduklarını  yönetici arkadaşlarına açıkladılar.

Öte yandan  İl Başkan adaylığı için dün partiye resmi müracaat eden isimler ise şöyle, Harran Üniversitesi Öğretim görevlisi M.Ali  Cevheri, Mali Müşavir Abdullah Yeşil ve Akçakale eski Belediye Başkanı Ahmet Akay.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 18:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
ilhan
ilhan - 9 yıl Önce

mehmet ali hocami şimdiden tebrik ederim. efendiyiliğyle, dörüstlüğüyle, aile yapisiyla, toplum içerisindeki yapisiyla urfa ya hizmet verceği inancim tamdir.

bayram
bayram - 9 yıl Önce

m.ali cevheri bu makama yakışır gerisi hikaye

muhammed haşimi
muhammed haşimi - 9 yıl Önce

M ali cevheri ye bu kutlu yolda mevlam yar vede yardımcısı olsun durmak yok allah izniyle yola devam

salih.
salih. - 9 yıl Önce

Sayin CEVHERI bu makama yakisir bir insandir.

Ali Kaban
Ali Kaban - 9 yıl Önce

İşi ehline verin siz il başkanligi icin en ideal isim Ahmet Akaydır.

Fevzettin kaymaz
Fevzettin kaymaz - 9 yıl Önce

ahmet Akay hayırlı olsun

Mahmut Fatiştooğlu
Mahmut Fatiştooğlu - 9 yıl Önce

AKP Şanlıurfa dan aldığı oyların yüzde 90'ı Arap'larin Ahmet Akay da arap olduğuna göre vede bir fiil 15 yıl Akçakale Belediye Başkan'ligi yapmış bir öğretmen' dır, tecrübeli bir şahsiyetinin arkasında başarı olur.

mahmut fatiştooğlu
mahmut fatiştooğlu - 9 yıl Önce

akp nin şanlıurfa da aldığı oyların yüzde 90'i araplardan' dır ve araplarında adayı ahmet akay dır 15 yıl belediye başkanlığı yapmış tecrübeli bir öğretmendir


SIRADAKİ HABER

banner195