Title of a News Article

İşte silahların bırakılacağı tarih

İşte silahların bırakılacağı tarih
banner206

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi ve Nevruz’u işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Nevruz bu süreçte önemli bir aşama olacak diye düşünüyorum. Nevruzda inşallah tüm çatışmayı, şiddeti demokrasi ateşinde bırakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, TOBB İkiz Kuleler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu oda ve borsa başkanları ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Akdoğan, "Ekonomik istikrar demokratik istikrarla birlikte söylenir. Her ikisinin temeli huzur ve güvendir. Güvenlik yoksa, huzur yoksa ne güven olabilir, ne büyüme, ne ekonomik kalkınma ne de demokratik gelişme olabilir. Çözüm sürecinde önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. HDP heyetiyle birlikte yaptığımız enstrümanlar, silah bırakma mevzusunun tarihi önemlidir" diye konuştu.

Demokrasinin bugün her türlü sorunu çözebilecek imkan ve kabiliyete ulaştığını ifade eden Akdoğan, şunları söyledi: "Demokrasiye inanmak her şeyin temelidir. Demokrasi karanlığı ortadan kaldıran ışıktır. Demokrasi varsa silaha yer yoktur. Silah varsa demokrasiye inanç yoktur. Nevruz, bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum. Nevruzda inşallah tüm çatışmayı, şiddeti demokrasi ateşinde bırakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız. Çözüm sürecinde milletten kaçırılan hiçbir şey yoktur ve olmayacaktır.

Bu süreci milletin rızası ve desteğiyle sürdürüyoruz. Herkes bu noktada müsterih olmalıdır. Yeni anayasa kronik sorunlarımızın çözümünde önemli bir fırsat ve zemin olacaktır. Bu meseleyi seçime kurban etmeden, kısır çekişmeler, siyasi polemiklere boğmadan götürmek durumundayız. AK Parti iktidarı olarak her zaman söylediğimiz, Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız ifadesidir. Çözüm kaybedeni olmayan bir süreçtir. Türkiye’de hiçbir zaman etnik temelli bir çatışma olmamıştır. Türk-Kürt kardeşliği binlerce yılı aşan tarihi geçmişe sahiptir. Geçmişte yaşanan sorunlar toplumsal bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi sarsamamıştır. Bu önemli bir zenginliktir. Sorunun sosyo-ekonomik boyutu küçümsenemez. Aslında sorunu besleyen, büyüten asıl sebeplerinden biri de sosyo-ekonomik boyutudur.”

İyi niyetle ve samimiyetle nihai çözüme ulaşmak için gayret gösterildiğini bildiren Akdoğan, “Bu sürecin sahibi AK Parti iktidarıdır. AK Parti ne kadar güç kazanırsa süreç o kadar hızlı yol alır. Yeni anayasa yapımı o kadar kolay olur. O yüzden diğer partilerin ne olduğundan daha önemli olan sürecin lokomotifi olan AK Parti’nin ne kadar güçlü olduğudur. El birliğiyle demokrasiyi büyüttükçe sorunlarımızın küçüldüğünü göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195