Title of a News Article

İşte Suruç'ta başarıyı getiren üç isim...

.

İşte Suruç'ta başarıyı getiren üç isim...
banner206

16 Nisanda yapılan referandum seçiminde 1 Milyon 29 bin 644 seçmenin bulunduğu GAP'ın başkenti Şanlıurfa’da  861.730 oy kullanılırken , kullanılan bu oylardan 845.908 oy geçerli sayıldı. Açılan 3.344 sandıktan % 70,8 evet oyu çıkarken , % 29,2 ise hayır oyu çıktı. Şanlıurfa bu anlamda Bayburt'tan sonra  Büyükşehirler arasında Türkiye rekoru kırarken, Suruç'ta bir rekora imza atıldı.

 

 SURUÇ'TA KAYYUM FARKI BAŞARIYI GETİRDİ

 2016 Eylül ayında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine kayyum atanması ile beraber ilçede büyük bir değişim yaşanırken, alt yapı, üst yapı, yol çalışması, park ve bahçe düzenlemesi ile birlikte belediye hizmetlerinde büyük bir fark görüldü. ilçeye kayyum olarak atanan ve Belediye Başkan Vekili görevini üstlenen Ferhat Sinanoğlu, kısa zaman içerisinde oluşturduğu ekiple ve kısıtlı imkanlarla 3 ay gibi kısa bir sürede ilçede gözle görülür büyük değişime imza attı.

 Göreve başlamasıyla beraber  Belediye Başkan yardimcilari Mehmet  Han Özdemir   Yusuf  Vural ve tüm ekibiyle  beraber bir nefer gibi çalışmalarına ara vermeden devam eden Sinanoğlu Suruç halkıyla kurmuş olduğu güçlü diyalogların yanında aktif yapısıyla güler yüzüyle,yıllardır hizmet görmeyen mezralar,köyler ve mahallelere ayrım yapmaksızın kısa zamanda büyük taktir toplarken başta Fen İşleri olmak suretiyle ilçenin bütün mahallelerinin bir çok sokağında 127.000 metrekare kilitli taş döşendi. Daha önce döşenmiş olup hasar gören, çöken veya Tedaş ile Telekom gibi kurumların çalışmaları sonucu sökülen yaklaşık 11.000 metrekare kilitli taş tamiratı yapılmasını sağladı.Bunların yanında stabilize olup ve hava şartları sonucu bozulan ve eski yasaya göre köy olan güncel yasalarla kırsal mahallelerin yollarında sökülen asfalt yani freze malzeme ile kraker mucur ile düzeltilerek yollar  için   32.000 metreküp dolgu yol çalışması yapıldı.Bu hizmetler Merkez mahallerin tümünde  ve kırsal mahallerin bir çoğunda bu çalışmalar yapılarak devletin kendi vatandaşına ne kadar değer verdiğinin net göstergesi olarak sunuldu .Suruç halkı için önem arz eden Taziye Evleri,Camiiler, sağlık kuruluşları ve Okullara her zaman öncelikli olarak değerlendirilirken  ,vatandaşların,kanaat önderleri,STK lar  ve muhtarların talepleri oluşturulan birimler tarafın ivedilikle dikkate alınarak derhal çalışmamalar başlatıldı.Sinanoğlu'nun göreve başlamasıyla beraber çift vardiyalı çalışmalar hayata geçti.Gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya ile çöp toplama ve süpürme yapılmakla beraber tüm bunların yanında ilçede günlük ortalama 30 Ton hayvan gübresi toplanarak günde toplamda 153.36 Ton çöp toplandı.Yapılan bu çalışmaların yanında belediyecilik hizmetlerini sürdüren Sinanoğlu, bir yandan İlçeyi daha güzel ve yaşanabilir bir hale getirmek için sık sık Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna , başta İbrahim Halil Yıldız olmak üzere Şanlıurfa Milletvekilleri , Büyükşehir Belediye Başkanı , İlçe Belediye başkanları ile sık sık koordine halinde olarak bunlarla beraber  vatandaşlarla esnaflarla öğrencilerle, kadınlarla bir araya gelerek daha güzel daha yaşanabilir temiz bir Suruç için adeta seferber oldu. İlçedeki kısa zamandaki değişim vatandaşlar tarafından büyük takdir ile karşılanırken, Ferhat Sinanoğlu'nun bir kez daha farkı ortaya çıkarak referandum seçiminin de ilçede başarıyla çıkılmasına neden oldu.

 

 BAŞARININ MİMARLARINDAN BİRİ DE VEKİL YILDIZ!

 AK Parti'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen İbrahim Halil Yıldız, Suruç'a kayyum belediye başkan vekili olarak atanan Ferhat Sinanoğlu gibi, bölgesinde yoğun bir çalışma temposuna girerek ilçe merkezi olmak üzere köy, mahalle, mezra ve sokak sokak gezerek esnaflarla bir araya gelerek, vatandaşları ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya gelip, toplantılar yapıp 18 maddelik anayasa değişiklik paketini anlatarak 16 Nisan'da yapılan Evet, Hayır oylamasında Evet'i büyük bir başarıyla %49,1'e yükselterek Harran ilçesinden sonra HDP'nin kalesi olarak nitelendirilen Suruç'ta AK Parti'nin oylarını artıran önemli bir isim oldu.Yıldız bir yandan sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüp hızlı bir şekilde ilçeye hizmetler getirmek için çalışırken bir yandan büyük önem arz eden Suruç Suruç Ovası Sulama Projesiyle Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su taşıyan tünel sayesinde 950 bin 970 dekar alanın sulanması hedeflenirken, ilk etapta yaklaşık 400 bin dekar alan suya kavuştu. Daha önce çorak arazileri nedeniyle bozkırı andıran ova, su sayesinde yeşile büründü.  İlçede Yıldız'ın girişimleri sonucu 15 KM'lik çevre yolu çalışması başlarken, bu çalışmalar referandumda evet çıkmasının en büyük nedenlerinden biri oldu.

 

YAVUZ, SİYASI  TECRUBESINI BIR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

AK Parti referandum seçimlerine aylar öncesinden başlarken ilçe başkanı Mehmet Yavuz sık sık teşkilatı kadın kolları gençlik kolları ve AK Parti'ye gönül vermiş daha önce kırgınlık yaşayan  ama gonulleri Ak partiden olan  AK Partili seçmenlerle bir araya gelerek adeta bir barış havası oluşturarak referandum sürecinde ilçedeki evet oylarının yükselmesinde önemli bir rol oynayan 3. kişi oldu.

 İlçe Belediyesine kayyum atanmasından sonra yapılan hizmetler kamuoyu tarafından takdir edilirken, bunun sonucu sandıklara evet olarak yansıdı. Referandum sonuçlarında bir önceki dönemlerdeki seçim sonuçlarıyla referandum sonuçları arasında büyük fark ortaya çıkarken,7 haziran 2015 yılında yapılan genel seçimlerde HDP ile AK Partinin yarıştığı Suruç ta 55.217 seçmenden 44.743 oy kullanılırken HDP 35.587 oyla %80.90 ilk sırada yer alırken AK Parti 6.845 oy alarak %15.56 oy oranında kalmıştı.

Bu seçimin ardından 1 kasım 2015 te yapılan genel seçimlerde de Suruç ta 55.174 seçmenden 43.997 oy kullanılırken bu oylardan 29.675 oyla HDP %68.81 oy oranı ile ilk sırada yer aldı AK Parti 12.240 oy alarak %28.38 oy oranıyla 2. sırada yer aldı.

 kayyum belediyenin hizmetleri ortaya çıktı.

 Bu iki seçimin ardından belediyeye kayyum atanması ve AK Parti'nin ilçede Av. İbrahim Halil Yıldız'ı Milletvekili aday göstermesi, referandum sonuçlarında oy oranının % 49,1'e yükseltti.

Açıklanan  resmi sonuçlarda 105 bin nüfuslu Suruç'ta AK Parti önceki seçimlere nazaran oy oranını arttırırken, toplam seçmen sayısının 56.833 olduğu Suruç'ta 47.257 oy geçerli sayılırken 22.584 oyla  %49,2 Evet , 23.332 oy ile %50,8 Hayır çıktı.

Bu seçimle  halkın büyük  desteği  ile Ak Parti SURUÇ'ta oyunu diğer seçimlere oranla   % 86 arttırmış oldu

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195