Title of a News Article

Kaftancıoğlu teslim oldu

Kaftancıoğlu teslim oldu
banner206

Daha önce attığı tweetler nedeniyle hakkındaki 4 yıl 11 aylık hapis cezası kesinleşen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun işlediği suçtan dolayı cezaevinde yatmayacağı biliniyordu. Bugün prosedür gereği Silivri Cezaevi'ne gönderilen Kaftancıoğlu'nun öğleden sonra tahliye edilmesi bekleniyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yargıtay'da hakkındaki siyasi yasak ve 4 yıl 11 aylık hapis cezasının onanmasının ardından kesinleşen cezasının infazı için teslim olmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na giderek imza attı. İnfaz Savcılığınca işlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Kaftancıoğlu'nun prosedür gereği Silivri'ye gönderildiği öğrenilirken, cezaevine girişinin ardından öğleden sonra tahliye edilmesi bekleniyor.

4 YIL 2 AYLIK HAPİS CEZASI BOZULDU
Kaftancıoğlu hakkında Mayıs 2019'da, önceki yıllarda sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle dava açılmış, Eylül ayında ise beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası verilmişti. Dava istinaf mahkemesine taşınmıştı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Canan Kaftancıoğlu'na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

HAKKINDAKİ CEZA İÇİN NE DEMİŞTİ?
Kaftancıoğlu yaptığı ilk açıklamada, "Yargıtay'dan kararın çıktığı bilgisi ulaştı. Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden, arayan dostlarıma şunu söylemek isterim: Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin" demişti. haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195