Title of a News Article

Karaköprü'de çoşkulu miting...

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması öncesi Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı Akziyaret kırsal mahallesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla coşkulu bir miting düzenlendi.

Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylaması için Şanlıurfa'da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Karaköprü'ye bağlı Akziyaret (Cülmen) kırsal mahallesinde yapılan mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Mitinge Bakan Çelik'in yanı sıra ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Milletvekili M. Ali Cevheri, Şanlıurfa eski Milletvekilleri İbrahim Halil Çelik ve Zülfikar İzol, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ak Parti Karaköprü İlçe başkanı Ahmet Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Mitingde ev sahibi olarak konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kırsal mahallelerde hizmetlerine devam ettiklerini, bundan sonra da daha fazla hizmet edeceklerini kaydetti. Başkan Baydilli, "Bizim hizmetlerimizi daha iyi yapmamız için kalkınmaya yönelik, daha iyi bir sisteme geçmemiz gerekiyor. 16 Nisan'da tek vücut olarak güçlü bir şekilde evet dememiz gerekiyor. Geçeceğimiz yeni sistem bir mahallede 2 muhtar olmaması anlamına geliyor ve bununla birlikte kalkınma daha da artacak. Hollanda, Almanya gibi ülkeler bizim büyümemize karşı çıkıyor, eğer biz evet diyerek sesimizi Avrupa'ya kadar duyurursak başarılı olmuşuz demektir. Pazar günü Akziyaret mahallemizden güçlü bir evet çıkmasını bekliyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu

.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise küçük bir kırsal mahallede büyük bir miting düzenlendiğini dile getirerek, katılımlarından dolayı Akziyaret halkına teşekkür etti. Beyazgül, istikrarlı ve güçlü bir Türkiye'nin gerekli olduğunu, bunun için de 16 Nisan'da evet oyu ile yeni sistemin gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı ve Milletvekili İbrahim Halil Çelik, geçmişte bu şehre hizmet ettiğini şimdi de hasretle vatandaşları bağrına bastığını, unutmadığını anlatırken, 16 Nisan'da Akziyaret'in evet diyeceğine inandığını söyledi.

 

Şanlıurfa eski Milletvekili Zülfikar İzol, Akziyaret mahallesinin halk oylamasında büyük bir çoğunlukla evet oyu vereceğine inandığını belirterek, bugünden itibaren herkesin pazar günü yapılacak seçim için çalışması gerektiğini aktardı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan 1920'de Urfa'nın istiklal mücadelesi verdiğini hatırlatarak, 16 Nisan'ın hem istiklal hem de istikbal olduğuna dikkat çekti. Başkan Çiftçi, Karaköprü ve diğer ilçelerin 16 Nisan'da destan yazmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Akziyaret ve havzasının Urfa siyasetine damga vurduğunu söylerken, 1946 yılında bölge insanının tek parti zihniyetine karşı mücadele ettiğini ifade etti. Milletvekili Cevheri, "Bu bölge her zaman dik durdu, demokrasinin yanında yer aldı. Bu referandumda da ben inanıyorum ki Akziyaret ve çevresi en güzel şekilde evet oylarını vererek geleceğin inşasına katkı sağlayacak" dedi.

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geleceğin Şanlıurfa'sının ve Türkiye'sinin inşasında herkesin bir gayret içerisinde olduğunu dile getirdi. Bakan Çelik şöyle konuştu: "Şanlıurfalı vatandaşlarımızla her bir köyde, mahallede bir araya geldiğimizde bizleri mahcup etmediler, destek verdiler.  Biz de zamanı kötüye ve yanlış kullanmadık, imkanları yanlış kullanmadık. Devletin tepesinde iki tane yetkili adam olmaz. Akziyaret'in iki muhtarı veya Karaköprü'nün iki kaymakamı olur mu? tek adam değil zalimlere karşı dimdik adamdır Recep Tayyip Erdoğan. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi de uzlaşma siyasetini getirecek kavgacı siyaseti değil. Bu yeni sistemden

sonra Şanlıurfa daha büyük bir kalkınmaya geçecek. Sanayi ve tarım ile ilgili gelişmelerde önümüzü tıkayacak hiçbir şey olmayacak. Sizler bilinçli insanlarsınız, pazar günü doğru olanı ve üzerinize düşeni yapacağınıza inanıyorum."

Mitingin ardından Bakan Faruk Çelik ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kırsal mahallede yaşayan vatandaşlarla bir süre sohbet ederek taleplerini dinledi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 21:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
mk
mk - 7 yıl Önce

Akziyaret halkına diyorlar ki çift başlılık kötüdür, akziyarette 2 muhtar olur mu hiç , peki haklıysanız eger, akziyarette 2 cami, 2 hoca var, çift başlılık olmasın diye 1 cami,1 hocayı napacaksınız. 1 camiyi kapatacak mısınız ?!

SIRADAKİ HABER

banner195