Title of a News Article

Karaköprü’de Aksoy dönemi başladı

HABER FOTO:ALİ UZUN

Şanlıurfa’da AK Parti cephesinde geçen hafta sonu başlayan kongre heyecanı bu hafta sonu da devam etti. Karaköprü İlçesinin ilk kongresinde yeni bir dönem başladı. Yoğun kalabalığın ilgi gösterdiği kongrede Başkanlığı Ahmet Aksoy’a devreden Faruk Badıllı, birlik beraberlik mesajları verdi.

AK Parti teşkilatının tüm yurt genelinde başlattığı 5. Olağan kongre heyecanına Karaköprü İlçesi bugün ilkez tanıklık etti. Daha önce belde olduğu ilçe başkanlığı olmayan ve Şanlıurfa’nın 30 Mart yerel seçimleri sonrası büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe olan Karaköprü ilçesi, bugün ilk kongre heyecanını yaşadı. Kongreye 24. Dönem TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal’da katıldı.

Karaköprü Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen kongreye Misafir Milletvekili Köksal’ın yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Abdulkerim Gök, Halil Özcan, Emin Önen, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti Karaköprü eski ilçe Başkanı Faruk Badıllı, Yeni Başkan Ahmet Aksoy, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Kızılelma, parti il ve ilçe yöneticileri ile 400’e aşkın delege katıldı.

AK Parti Karaköprü ilçe Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından divan oluşu ile devam etti. Divan Başkanlığına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bekir Kan seçildi. Divan Başkan Yardımcılığını Uryan Arusoğlu, katipler ise Neval Yaşar, Fadime Aydın ve Abdullah Erik yaptı.

Divanın oluşmasıyla birlikte selamlama konuşmaları yapıldı. Selamlama konuşmasını ilk olarak AK Parti Karaköprü İlçe Kurucu Başkanı Faruk Badıllı yaptı. Badıllı konuşmasında; “teşkilatımız olarak çok güzel çalışmalara imza attık. Bu kongremizin herkese hayırlı olmasını diliyor, yeni başkan Kardeşim Ahmet Aksoy’a başarılar diliyorum” dedi.

Bir diğer konuşmacılar ise Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Milletvekili Emin Önen’de bir selamlama konuşması yaparak hayırlı olması temennisinde bulundular.

Son olarak kongrede bir konuşma yapan 24. Dönem TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal; “gece demeden gündüz demeden, yeri geldiği zaman evini, yeri geldiği zaman eşini çocuklarını ihmal edip bu kutlu yolda parti için çalışan ve en önemlisi kapı kapı dolaşan kadın kollarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz hedef dediğimiz 2023 ve 2071 dediğimiz hedeflerin yükünü çeken, oradan oraya koşan ve yılmadan cesurca gece demeden gündüz demeden gençlik teşkilatımıza da teşekkür ediyor başarılar diliyorum. Parti olarak dağılımlar yaptık, herkes bir kongrede görev aldı, bende Şanlıurfa’ya verildim ve buraya gelmekten dolayı çok mutluyum. İnşallah kongremiz hayırlara vesile olur.” Şeklinde konuştu. 

AK Parti Karaköprü İlçe kongresine tek liste halinde giren Başkan Adayı Ahmet Aksoy, 400 delegenin toplamda 207 kullanılan oyunun tamamını alarak Başkan seçildi.  



Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195