Title of a News Article

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı büyükelçilere şikayet etti

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı büyükelçilere şikayet etti
banner206

Avrupa Birliği Büyükelçileri ile buluşan CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hiç kimsenin Cumhurbaşkanı olmadığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya geldi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber'ın de yer aldığı toplantıda konuşan CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

 

"HERKESİN BİLMESİ LAZIM"

Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin cumhurbaşkanı değildir ancak kendi yandaşlarının cumhurbaşkanıdır Erdoğan. Bunu herkesin bilmesi lazım" dedi.

 

"HİÇ KİMSENİN CUMHURBAŞKANI DEĞİLDİR"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “"Siyaseti bilmesi gereken insanlar önce anayasayı bilecekler. Anayasayı bilmeden ben siyaseti biliyorum demek doğru değildir. Anayasada yargının bağımsızlığı var. Dün Sayın Kurtulmuş ’hepsi Cumhurbaşkanına bağlıdırlar’ demişti. Bugün Sayın Kurtulmuş geri adım atıyor. Bir anlamda Erdoğan ile çelişiyor. Hiç kimsenin Cumhurbaşkanı değildir ancak kendi yandaşlarının Cumhurbaşkanıdır Erdoğan. Bunu herkesin bilmesi lazım. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Çünkü tarafsız olacağına dair yemin etti. Nerede? TBMM’de. Yeminini tutmuyor. ’Ben herkesin Cumhurbaşkanıyım’ diyor. Kusura bakmasın sadece ve sadece kendi partisinin Cumhurbaşkanıdır. Ortaya koyduğu tabloda budur. Yargı bağımsızdır, yargı tarafsızdır. Bütün dünyada böyledir. Çünkü bir gün gelir Erdoğan’ı da o yargı yargılar. Dolayısıyla yargının bağımsızlığının temelinde de bu yatıyor zaten. Yargıç ileride birisi önüme çıkar ve ben onu yargılarsam o nedenle benim tarafsızlığım ve bağımsızlığım çok önemlidir diyorsa hem yargı hem Cumhurbaşkanı yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına dikkat etmek zorundadır. Bu konuda atılacak adımların yapılacak davranışların söylenecek sözlerin son derece önemli bir ağırlığı vardır. Sayın Cumhurbaşkanı bize siyaset dersi vereceğine önce TBMM’nin önünde namusu ve şerefi üzerine ettiği yeminin gereğini yapsın. Ona sahip çıksın önce."

 

Ensonhaber.com

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195