Title of a News Article

Kılıçdaroğlu: Urfa’yı dünya markası yapacağım

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala siyasi parti liderleri şehir şehir dolaşarak mitinglerine devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün ki mitinginin durağı Şanlıurfa oldu. 

Haber: Paşa BENZER

İktidar partisi olan Ak Parti’ye Şanlıurfa’dan yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sadece Türkiye değil bütün dünya duyuyor. Urfa’nın tarihini bütün dünya biliyor. Onlar 13 yılda Urfa’yı anlatamadılar, sözüm söz 4 yılda Urfa’yı dünya markası yapacağım.” Dedi.

Kılıçdaroğlu, “Peygamberler diyarı, peygamberler şehri diyoruz. Dünyanın en eski kültürü burada, dünyanın ilk üniversitesi burada, baktığınız zaman Şanlıurfa’ya eğer dünya tarihi yazılacaksa önce tarihçiler Şanlıurfa’ya bakacak, Şanlıurfa’yı görecek ondan sonra dünya tarihini yazacak. Şanlıurfa’ya güveniyorum, Şanlıurfa’yı seviyorum. Refahı tabana yayacağım, herkes büyümeden, kalkınmadan nasibini alacak. Aç ve açıkta adam bırakmayacağım. Eğer bir çocuk doğru dürüst eğitimini yapamıyorsa o çocuk benim çocuğumdur, o ailenin derdi de benim derdimdir.” Diye söyledi.

 

“Devlet nasıl yönetilir kursu açacağım”

7 Haziran’da Başbakan olduğu takdirde devlet nasıl yönetilir kursu açacağının altını çizen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Devletin en önemli noktalarında görev yaptım. Belge nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır onları çok iyi bilirim. Zaten Allah’ın izniyle Başbakan olurum onlara devlet nasıl yönetilir kursu açacağım. Gitsinler öğrensinler.” Dedi.

 

Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerini sıraladı

Başbakan olduğu takdirde partisinin seçim vaatlerini de anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kılıçdaroğlu, “Size sözüm söz refahı tabana yayacağım. Emekliye ramazan bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Kıyameti koparıyorlar emekliye bu para verilmez diye niye verilmesin herkese veriliyor da emekliye niye verilmesin emekli bu ülkenin kalkınmasına, büyümesine hizmet etti.

Yıllar yılı çalıştı, primini ödedi onu şimdi Türkiye’nin bir numaralı adamı yapacağım, bir numaralı vatandaşı olacak o da hak ettiği parayı alacak. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Benim genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında paralar olmayacak. Adaleti bilirim, hukuku bilirim, hukukun üstünlüğünü bilirim ve en önemlisi kandil günü Şanlıurfa ve bütün Türkiye duysun kul hakkı yenmez onu da onlardan çok daha iyi bilirim. Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz, sen yatlara, gemilere 1 lira 21 kuruştan veriyorsun bende 1.5 liradan veriyorum. Oraya verirken para varda çiftçiye gelirken mi para yok. Onlar sanıyorlar ki çiftçi mazotu traktöre koyacak kanarya adalarına tatile gidecek. Çiftçi mazotunu alacak tarlaya gidecek tarlaya, alın teri dökecek, çalışacak, uğraşacak. Ortadoğu’da barışı sağlayıp Suriyelileri ülkesine göndereceğiz dedik, kıyameti koparıyorlar vay sen Suriyelileri nasıl gönderirsin diyorlar. Herkes doğduğu topraklarda yaşamak ister, herkes babasının dedesinin olduğu yerlerde yaşamak ister, herkes kendi kültürünü yaşatmak ister.

Ben 2 milyon Suriyeli kardeşime söylüyorum senin sorununu çözecek olan benim, senin derdini çözecek olan benim, Ortadoğu’ya barışı getirecek olan benim, seni kendi ülkene huzur içinde gönderecek olanda benim, Şanlıurfalılar Türkiye’nin gerçeklerini de sorunlarını da biliyoruz. İşsizliği biliyoruz, sizin iş bulmak için ne tür mücadeledeler yaptığınızı biliyoruz. Sevgili anneler sizlere de söylüyorum eğer bir yerde işsiz varsa, bir evde işsiz varsa o evde huzur olmaz. Benim size sözüm var anneler, benim annem sizler gibiydi. Oda çoluğum çocuğum iş bulsun eli ekmek tutsun derdi. 17 milyon yoksulumuz var, 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. 3 milyon 750 bin hanede oturan annelere sesleniyorum.

Sözüm söz hiçbir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecektir. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız dedik kıyameti koparıyorlar bende onlara dedim ki siz ayda 14 bin lira kemiksiz para alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor. Şanlıurfa’nın vicdanına havale ediyorum.” Şeklinde konuştu. Öte yandan CHP Şanlıurfa mitingine Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Şanlıurfa milletvekili adayları, İl Başkanı Ömer Karakeçili, İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195