Title of a News Article

Kurtulmuş, Danışma Toplantısında konuştu

Kurtulmuş, Danışma Toplantısında konuştu
banner206

 AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nisan Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Milli Eğitim Konferans Salonunda teşkilatların katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Koordinatörü Ahmet İnal, İlçe Belediye Başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

İlçelerde olduğu gibi Şanlıurfa Büyükşehir’de de 30 Mart’ta yapılan seçimlerde zaferle ayrıldıklarını, verilen destekten dolayı herkese teşekkür ederek Nisan Ayı Danışma Meclisinin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Bu büyük başarıya imza atan teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum” diyerek oy verenlere de ayrıca teşekkür

etti.

AK Parti felsefesinin hizmet odaklı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç; “AK Parti kadroları olarak ağır bir sorumluluk altındayız. Bundan sonraki süreç daha zor olacağını gösteriyor. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve hemen ardından gelecek olan genel seçim daha zor olacağını gösteriyor. 30 Mart'ın yorgunluğumuz atmadan stresimizi atmadan, sevinçlerini yaşamadan yeni bir sorumluluğun altına giriyoruz. İnşallah halkın iradesinin hakim olacağı yeni bir seçimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Geçmiş dönemlerde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kapalı kapılar ardında oyunlar oynandığını ileri sürerek, ilk kez Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçileceğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "Bu seçim Türkiye siyasi tarihinde bir dönüm noktasıdır. İnşallah 10 Ağustos'ta birinci turda Türkiye yeni Cumhurbaşkanını seçecektir" dedi.

30 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa'da AK Parti'nin aldığı oyların kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Kurtulmuş, " Türkiye enteresan bir seçimi geride bıraktı. Diyebiliriz ki siyasi tarihi boyunca bu kadar enteresan, bu kadar ilginç bir seçim herhalde yaşamadı. Seçim döneminde sadece görülür ittifaklar değil, görülür, görülmez içeride ve dışarıda birçok ittifaklar Türkiye seçimlere girmeden önce oynamaya başladı. Bir sürü hesap ve kitaplar yapıldı. Her şeyi hesap ettiler ama bir tek şeyi unuttular. O da milletin ferasetidir, basiretidir, görüşüdür. Bunu unuturlar 30 Mart'ta çok ciddi hayal kırıklığına uğradılar. Ancak bütün bunlara rağmen Şanlıurfa’da yüzde 62 gibi bir oranla seçimi kazandık. Vatandaş gereken cevabı sandıkta vermiştir" dedi. 

Yakın siyaseti örneklerle anlatan Kurtulmuş, artık seki Türkiye defterinin kapandığı yeni medeniyet yolundaki Türkiye inşası için zihniyet değişimini başardıklarını belirterek yeni Türkiye demokrasi ve gelişim olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195