Title of a News Article

Kurtulmuş'tan flaş açıklama...

.

Kurtulmuş'tan flaş açıklama...
banner206
 Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde AKP ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Referanduma doğru gidiyoruz. Bu süreç Türkiye için hayırlı olsun" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaretinin ardından AKP ilçe merkezinde meşalelerle karşılanan Kurtulmuş, “Yeni bir anayasal reforma, yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Gönlümüz ister ki şöyle dört dörtlük kamil manada bir anayasa değişikliği yapabilseydik. Türkiye’deki bütün antidemokratik meseleleri eleyerek, milletin seçtiği, yaptığı bir anayasayı oluşturabilseydik. Ancak siyasi şartlar öyle gösteriyor ki çok kapsamlı bir anayasa değişikliğini bu dönemde yapabilmek çok mümkün görünmüyor” diye konuştu.

Milletin kararının üstünde hiçbir kararın kabul edilmeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönem Türkiye, parlamentoda 330’u bularak, Allah’ın izniyle en kısa süre içinde belki daha da üstünde, belki 367 de olabilir. Bu süreçler içinde her halükarda bir referandumun ucu görünüyor. Allah’ın izniyle millet, çok büyük bir oyla başkanlık sistemini getirecektir. Ondan sonra da cumhurun başkanı olarak seçilmiş kişi, millete hizmet etmeye devam edecektir. Bütün seçimlerden zaferle çıkmış olan Ak Parti, önümüzdeki referandumdan da çok büyük bir zaferle çıkacaktır. Türkiye 2019’a kadar genel seçimler olmadan yoluna devam edecek. Bu arada sadece bir referandum yapılacak.”

Türkiye’nin, bütün zorlukları geride bırakacağını belirten Kurtulmuş, terörle mücadele konusunda da şunları söyledi:

“PYD, YPG, PKK, bunların ismini birkaç sene sonra duymayacaksınız. FETO diye bir adam var, bir de örgütü var, FETÖ. Hiç merak etmeyin. Göreceğiz, çok kısa bir zaman sonra bu adamın ismini dahi bu millet, hatırlamayacak. Yaptıkları ihanetleriyle tarihin çöplüklerine atılacaklardır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz intikam peşinde koşmayız. Biz devleti yönetiyoruz. Biz, hukuk önünde hainlerden hesap sorar, burunlarından fitil fitil getiririz.”

AKP Orhangazi ilçe teşkilatı ziyaretinin ardından Uludağ Üniversitesi Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına katılan Kurtulmuş, “Bileri diyor ki, Türkiye güçlü olursa dünyanın başına bela olur. İstediklerimizi yapamayız. Türkiye'yi parmağımızı sallayarak hizaya getiremeyiz. Dolayısı ile ne kadar maşamız varsa kullanalım, Türkiye'nin önünü keselim. İçerden ve dışarıdan Türkiye'nin önünü kesmeye çalışalım. Boşuna heveslenmeyin. Aziz milletimiz buradadır. Bu oyunları bozacak güce ve kararlılığa sahiptir dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195