Title of a News Article

Mahkemelik oldular

Mahkemelik oldular
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı’nın sosyal medyada ortaya attığı iddiaları mahkemeye taşıdı. Çakmaklı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, söz sonucu başvuru dilekçesinde, “Partimizin il ve ilçe başkanlıkları hakkında twitter isimli sosyal medyada @fedaicakmakl isimli hesabıyla paylaşımlarda bulunan şikayet edilen Mehmet Fedai Çakmaklı partimiz hakkında açık bir şekilde yalan beyanlarda bulunarak iftira atmaktadır. Partimizin Şanlıurfa il başkanlığı ve ilçe başkanlıkları genel merkezimizin partimiz hesabına gönderdiği maddi desteklerle her türlü ihtiyacını karşılamaktadır. İl başkanlığımızın kiraladığı binaya ait kira sözleşmesi mevcut olup her yıl mülk sahibinden kiralanıp ve yeni mülk sahibinin hesabına il başkanlığımıza ait olan banka hesabından mülk sahibinin banka hesabına ödenmektedir. Ödenen kiraya ilişkin her yıl maliyeye beyannamede bulunularak stopaj vb vergileri de ödemektedir.

Partimizi karalamak adına partimize iftira atacak kadar ileri giden İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı sosyal medyada yukarıdaki paylaşımlarda bulunmuştur. Şikayet edilenin iddialarını çürütmeye yarar tüm resmi belgeler mevcuttur. Savcılığınıza sunuyoruz. 5237 sayılı Türk ceza Kanunun 267. Maddesine göre;

"1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Siyasi partiler sadece hazineden yardım alır ve genel merkezleri il ve ilçe teşkilatlarına uygun gördüğü gibi dağıtır. Ancak belediyelerden maddi yardım sağlanması kanunumuza göre mümkün değildir ve suçtur. Partimizi töhmet altında bırakan ve suç işlediğini sosyal medya aracılığı ile iddia eden Mehmet Fedai Çakmaklı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. TALEP ve SONUÇ: Yukarıda açıkladığımız nedenlerle şikayet edilen Mehmet Fedai Çakmaklı'nın Türk Ceza Kanunun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması için şikayet ediyoruz.

 

AK PARTİ: MESNETSİZ İDDİA

Yapılan suç duyurusuyla ilgili AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından “İYİ Partili @FedaiCakmakl'ın mesnetsiz iddiaları üzerine suç duyurusunda bulunduk” ifadelerine yer verilirken, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da yaptığı paylaşımda, “Siyaset tarzımızda kimseye iftira atmakta yok, iftirayı kabul etmekte yok. Ve olmayacak…” ifadelerini kullandı.

ÇAKMAKLI: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA OLACAK

Kendisiyle ilgili suç duyurusu yapılan İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Aklanacak birşeyiniz kalmamış. Millet biliyor memleketi nasıl talan ettiğinizi Az kaldı ilk seçimde gideceksiniz iki elimiz yakanızda olacak. Kirli çamaşırlarınızın hepsini ortaya çıkaracağız” dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195