Title of a News Article

Makam koltuğuna oturamadılar

 Makam koltuğuna oturamadılar
banner206

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ilçelerinin belediye hizmet binaları olmadığından dolayı makam koltuğuna oturamadı. Beldeden ilçeye dönüştürülen Karaköprü'de ise hizmet binası anlamında sıkıntı bulunmuyor.

30 Mart yerel seçimleri geride kalırken, Büyükşehir olan Şanlıurfa’da yeni oluşturulan Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin halen Belediye hizmet binaları bulunmuyor. Bu iki belediyenin bina, personel ve araç sıkıntısı kara kara düşündürmeye başladı. Geçen hafta yapılan seçimler sonucunda AK Parti’den Haliliye Belediye Başkanlığına seçilen Fevzi Demirkol, mazbatasını almasına rağmen belediye binası olmadığı için makam koltuğuna oturamadı. Şimdilik İpekyolu’nda bulunan seçim bürosunda tebrikleri kabul eden Demirkol’un, yeni belediye binası oluşturulana kadar geçici bir yerde hizmet verebileceği belirtiliyor.

 

Ekinci de koltuğa oturamadı

Belediye binasının bulunmadığı diğer merkez ilçe ise Eyyübiye Belediyesi. Seçimlerden galip ayrılarak mazbatasını alan AK Partili Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, belediye hizmet binası bulunmadığı için makam koltuğuna oturamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Şuanda Akçakale yolu üzerinde bulunan AK Parti İlçe Başkanlığında tebrikleri kabul eden Ekinci’nin de başka bir yerde hizmet vermesi bekleniyor.

Bu arada daha önce belde olan ve Büyükşehir yasası ile ilçeye dönüştürülen Karaköprü’de hizmet binası anlamında bir sıkıntı yaşanmıyor. AK Parti’den yeniden belediye başkanı seçilen Nihat Çiftçi, belde döneminde bulunan mevcut belediye binasında hizmet vermeye başladı.

Öte yandan Haliliye Belediye Başkanlığı için şimdilik Diyarbakır yolunda yer alan AK Parti İl Başkanlığının karşısındaki Köy Hizmetleri binası ve Eyyübiye Belediye Başkanlığı için de SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğü binasının üst katları düşünülüyor.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195