Title of a News Article

Melik, AKP'ye veryansın etti!

.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mehmet Vedat Melik, Şanlıurfa’nın sorunlarını aktararak, “Milletvekili olduğum 2002 yılında Şanlıurfa’nın hangi sorunlarını gündeme getirmişsem halen o sorunlar devam ediyor” dedi.

 

UĞUR BUDAK

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı, TBMM 22. Dönem Milletvekili Mehmet Vedat Melik, basın toplantısı düzenledi. Otel El Ruha’da düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, CHP Milletvekilleri Adaylarından Ali Ersöz ve Hale Soran da katıldı.

1 Kasım’da yeniden genel seçime gidildiğini anımsatan Vedat Melik, “Ben bunu güreşin yenilenmesi olarak görüyorum. 7 Haziran’da farklı bir sonuç oldu haydi bir daha mindere çıkalım belki bu defa seni yenerim gibi bir seçim oluyor. Yenmeyi düşündükleri de milli iradedir. Milli irade, 7 Haziran’da yapılan seçim sonucuyla hiçbir partiye tek başına iktidar olma görevini vermemişti” diye kaydetti.

 

“Seçilenin görevi bir aksaklık varsa onu çözmelidir”

Melik, 2002 Yılından 2007 yılına kadar 2. Dönem milletvekilliği yaptığını vurgulayarak, “2002 Yılında Urfa’nın hangi sorunuyla ilgili önerge vermişsem o sorunlar olduğu gibi durmaktadır, aksine nüfusla birlikte büyümüştür. Bizim o zaman söylediğimiz sorunlardan birisi eğitimdi. Şimdi Urfa’da kimse eğitimin kalitesinden bahsedebilir mi? Derslik sayısı çözülmüş müdür? O zamanlar 49-50 kişiydi, bugün de 50 kişiden bahsediliyor. İstisnalar olabilir, istisnalar kaideyi bozmaz. Eğitim sistemi eğitim, kalitesi ne durumdadır? 2007 Yılında Şanlıurfa 81 vilayet içerisinde 68’inciydi, şimdi ise 65’nci galiba. Bir hükümetin gelecek nüfusuna göre öğrenci derslik sayısı konusunda tedbirleri alması gerekir. İkinci konu da elektrik meselesi. Bugün bakıyoruz aynı sorun devam ediyor. Halen sık sık elektrik kesintileri var, halen evlerde beyaz eşyalar yanmaya devam ediyor. Ben Ankara’da elektrikten dolayı bir buzdolabının veya çamaşır makinesinin yandığını duymadım. O günde de tarımdaki sulamada kullanılan elektrikten dolayı çiftçileri kaçakçılıkla suçladılar, bugün de kaçakçılıkla suçluyorlar. Kaçak üzerine gitsinler ama kayıp kaçak elektriği bunu satan firmanın sorumluluğundadır. Kayıp kaçak bedelini siz vatandaştan talep edemezsiniz. Urfa halkına böyle ayıplı mal satılmaktadır. Çiftçinin pamuk desteklemelerine el koydular halen pamuk destekleme primini çekemeyen çiftçiler var. Seçilenin görevi bir aksaklık varsa onu çözmelidir, seçmenin yanında olmaktır” diye ifade etti.

Geçicini tarım işçilerine de değinen Melik, “Bu çok büyük bir sosyal meseledir, binlerce insan, on binlerce çocuk gurbete gidiyor. Çocuklar okula gidemiyorlar. Bunu 2002 yılında da söylemiştim ama üzerinden 13 yıl geçmiş halen bu sorun devam ediyor. Bu büyük bir sorundur. Tarım işçilerinin halen birçoğu evlerine dönmemişler, çocuklar da okula başlamadılar” şeklinde konuştu.

 

“11 Yıl makyajla geçiştirildi”

2004 yılından bu yana Belediye olarak Şanlıurfa’yı AKP yönetiyor. Urfa’da yaşamak kolay mıdır, zor mudur? Bu soruyu herkese soralım. Eğer kolaysa AKP’li belediye başarılıdır ama biz de bu şehirde yaşayan insanlar olarak biliyoruz ki burada yaşamak çok zordur. 11 Sene Urfa’da boşa geçiştirilmiş, makyajla geçirilmiştir. Urfa’da yaşam zordur, bir çok insanın çocuğu daha iyi yaşamak için başka ile gitmek için fırsat kolluyorlar” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in görevinden istifa ederek, memleketi Kahramanmaraş’tan aday olmasını değerlendiren Melik, bunu skandal olarak yorumladı.

Melik, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 13:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
AĞA
AĞA - 9 yıl Önce

sen vekil olsan çözümü haledebilecekmisin hayır kazanmanız bile mucize ama karalama yapmayın chp partiniz bile ne olduğu bellidir sizi akp de görmek isterdik ama maalesef yanlış yerde sizsiniz

Erkan
Erkan - 9 yıl Önce

Ağa demiş "sen vekil olsan çözümü haledebilecekmisin hayır..... sizi akp de görmek isterdik ama maalesef yanlış yerde sizsiniz"

La madem bu adam sorunları çözemeyecek niye AKP'de görmek isyorsun. Sen de biliyorsun AKP'nin 12 adayını toplasan bir tane Melik etmez. Bu arda Melik ka-za-na-cak, bitti.

SIRADAKİ HABER

banner195