Title of a News Article

Melik esnafla birlikte dua etti

.

Melik esnafla birlikte dua etti
banner206

Bedesten çarşısındaki ahilik geleneği olan ‘esnaf duasına’ katılan CHP Milletvekili M. Vedat Melik, duaya ‘AMİN’ deyip esnafın davetiyle kahvaltı sofrasına eşlik etti.

1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekili genel seçimleri öncesinde siyasi çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren CHP Urfa Milletvekili adayı M. Vedat Melik, Bedesten çarşısının ziyaretinde ahilik geleneği olan ve uzun yıllardır her sabah yapılan ‘Esnaf duasına’ eşlik edip, esnafın sorunlarının ve sıkıntılarını dinledi.

 

DUAYA EŞLİK ETTİ

Geride bıraktığımız hafta itibari ile abideden başlayıp Balıklı göle kadar olan tüm esnafı ziyaret eden CHP Urfa Milletvekili M. Vedat Melik, hafta sonu ise Bedesten çarşısını ziyaret etti. Çarşıyı ziyareti sırasında esnafın sıcak ve samimi ilgisi ile karşı karşıya kalan CHP Milletvekili adayı Melik, burada her zaman ahilik geleneği olarak yapılan ‘esnaf duasına’ eşlik etti. Bir esnafın sabah duasına katılan Milletvekili adayı duaya ‘amin’ dedi ve yine esnafın kahvaltı davetini kırmayarak esnaf ile birlikte burada kahvaltı yaptı.

 

KEŞKEM TÜM ESNAFIMIZ İŞE BÖYLE BAŞLAYABİLSE

Bedesten çarşısını ziyareti sırasında katıldığı esnaf duası ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız CHP Urfa milletvekili adayı M. Vedat Melik, ‘bu bir ahilik geleneği. Tıpkı dergâhta her sabah namazı sonrasında gerçekleşen zikir gibi. İnsanın güne ‘Bismillah’ diyerek başlaması ve kepenklerini de ‘Dua’ yaparak açması çok güzel. Bedesten çarşımızdaki bu gelenek keşkem tüm esnaflarımız içinde adet olsaydı. Bugün burada bana karşı gösterilen ilgi, teveccüh beni ziyadesi ile mutlu etti. Tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Birçok konuda sıkıntıları var. Nasip olur ve milletvekili olduğumda bu sorunların mutlaka Mecliste takipçisi olacağım. Bunu onlara söz veriyorum’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195