Title of a News Article

Milletvekili Önen’den çağrı

Milletvekili Önen’den çağrı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, yazılı bir açıklama yaparak vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanlığı hatırlatmasında bulundu ve hiç kimsenin rehavete kapılmamalarını, 10 Ağustos Pazar günü mutlaka sandık başına giderek oylarını kullanmalarını, Şanlıurfalılar olarak ta rekora giderek Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımızı ilk turda seçmemiz gerektiğini söyledi.

 

Haydi Şanlıurfalılar, Cumhurbaşkanımızı ilk turda seçelim

AK Parti için en gerçekçi yaklaşımın; 2011 ve 2014 seçimlerindeki benzeri oy oranlarının korunarak ilk turda yurtdışı seçmenin de oylarıyla % 50’yi (1 oy ile bile olsa) geçen AK Partili adayın Cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Kullanılan geçerli oyların % 50’sini 1 oy geçilmesi halinde ilk turda Cumhurbaşkanı seçimi tamamlanmış olacaktır. Zaten Türkiye’de bu seçimi 1. turda bitirecek irade vardır. Sayın Başbakanımızın da seçim stratejisini 1. turda seçilme üzerine kurduğu anlaşılmaktadır. Seçimlerin 2. tura kalması durumunda, 2. turda seçime katılan aday 2015 yılında AK Partinin karşısında en güçlü aday olacaktır. Haydi, Şanlıurfalılar yine rekora gidelim ve Cumhurbaşkanımızı ilk turda seçelim. 10 Ağustos 2014 günü 1. tur, adaylardan biri geçerli oyların % 50’sini alamaz ise 24 Ağustos 2014 günü, 1. turda en fazla oyu olan 2 aday arasında 2. tur yapılacak” dedi.

 

Cumhurbaşkanı, Hükümeti ve icraatlarını yönetir

Cumhurbaşkanının Türkiye Cumhuriyetinde yürütmenin başı olduğunu hatırlatan Emin Önen, “Cumhurbaşkanı Bakanlar Kuruluna başkanlık eder. Hükümeti ve icraatlarını yönetir. 1982 Anayasasının 8. Maddesine göre, ‘Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.’ Cumhurbaşkanı seçimi 1982 Anayasasının 102. maddesinde düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin usul ve esaslar ise 19.01.2012 tarihli ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu ile belirlenmiştir” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından seçilecek

Anayasa’nın Cumhurbaşkanının nitelikleri ve tarafsızlığını düzenleyen 101. ve seçimini düzenleyen 102. maddelerinin, 21 Ekim 2007 tarihli halkoylamasıyla onaylanan 31.05.2007 tarihli ve 5678 sayılı Kanunla değiştirilmiş olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, şöyle dedi;

“2007 Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının seçilme yöntemine dair köklü değişiklikler yapılmıştır. 2007 Anayasa değişikliğinden önce Cumhurbaşkanı TBMM tarafından seçiliyordu. 2007 değişikliği ile Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi öngörülmüştür. Cumhurbaşkanının görev süresi 2007 değişikliğinden önce yedi yıldı. Bahse konu değişiklikle bu süre beş yıla indirilmiştir. 2007 değişikliği öncesinde Anayasa’da belirtilen niteliklere sahip TBMM üyeleri Cumhurbaşkanı seçilebiliyordu. Değişiklikle TBMM üyelerinin yanı sıra TBMM üyesi olmayan vatandaşların da Cumhurbaşkanı seçilebilmeleri mümkün hale gelmiştir. 2007 değişikliği ile 1 kişinin 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilmesine imkân tanınmıştır. 28 Ağustos 2014’te görev süresi bitecek olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos 2007 tarihinde, yani bahse konu Anayasa değişikliği yürürlüğe girmeden önce TBMM tarafından seçilmiştir. 12. Cumhurbaşkanı, ‘6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nda belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde ilk defa halk tarafından seçilecektir. İşte Şanlıurfa’mız son seçimlerde olduğu gibi yine rekor oy ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesine öncü olmalıdır. Ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için en hayırlı olan da budur.”

 

“Kürt-Türk, Dil-Din kavgası olmayacak”

AK Parti tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından tebrik mesajları artarken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen de, Cumhurbaşkanlığına layık ve en hayırlı olanı halkımızın çok iyi bildiğini ve takdirini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanacağına inandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda, “Ülkemiz için en hayırlısı olacaktır” diyerek Başbakanın Cumhurbaşkanlığı makamını da çoktan hak ettiklerine ve görevini de layıkıyla yapacağına inandıklarını, Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı döneminde inşaallah Kürt-Türk, Dil-Din kavgasının hiç olmayacağını belirtti.

 

Dünyanın takdirini kazanmış bir lider

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen mesajında; “Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimizden şimdiye kadar olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de hak ettiği desteği alacaktır. Çünkü iktidar olduğumuz günden beri 12 yıldır gece gündüz demeden, yanlışlar, haksızlıklar karşısında dik durup tepkisini koyarak adil davranmasını bilmiş, her işte doğru çözüm yollarını bularak hareket etmiş, sağ-sol, mezhep, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın herkese, her yöreye eşit mesafede ve her zaman mazlumun yanında yer almış bir lider olmuştur. Dolayısıyla sadece bizlerin değil, dünyanın takdirini kazanmış bir liderdir. Tek kelime ile Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideri olarak herkesimin gönlünde taht kurmuştur. Her fikirden insanlarımızın ve İslam aleminin takdir ettiği Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olarak ta ülkemize, milletimize ve İslam alemine daha çok hayırlı hizmetler yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Zaten Başbakanımız bu memlekete verdiği hizmetle çoktan ülkemiz tarihine ismini yazdırdı. Şimdi de Allah’ın izniyle halkımızın seçtiği ilk Cumhurbaşkanımız olacak ve halkımızın her kesimini kucaklayacak, adil bir yönetim ile hizmet sergilenmesini sağlayacaktır” dedi.

 

Devletin güzel yüzü olacak

En doğru adayın Başbakan Erdoğan olduğuna inandıklarını belirten AGİT PA Başkan Yardımcısı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Halkımızın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olacak olan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak yaptıklarının daha fazlasını artık Cumhurbaşkanlığı makamında da yapacak. Nasıl ki; Başbakanlığı, Bakanlıkları ve Milletvekilliklerini halkımızın hizmetkarı yapmış, ülkemize ve milletimize hizmet etmiş, 12 yıldır birçok olaylara, dış ve iç düşmanların iftiralarına ve engellemelerine rağmen, Allah’ın izniyle doğruluktan şaşmamış ve hizmet etmeyi sürdürmüş ise, Cumhurbaşkanı olarak ta daha fazlasını yapacağından eminiz. Yine Allah’ın izniyle ve halkımızın desteğiyle Cumhurbaşkanı seçilince, artık Cumhurbaşkanlığı makamı da halkımızın emrinde olacak. Devletin güzel yüzü olacak. O yüce makam da halkımızın hizmetkarı olacak. Ülkemizde inşaallah Kürt-Türk, Dil-Din kavgası hiç olmayacak. Analar ağlamayacak. Çünkü çözüm süreci süratle gerçekleştirilecek. AK kadrolar yine geride kalacak gençleriyle tecrübeli ağabeylerimizin öncülüğünde devletimize, milletimize her zaman olduğu gibi bundan sonra da ayrım yapmadan hizmet etmeye devam edecektir. Bu makam Başbakanımıza, ailesine ve memleketimize hayırlı olsun. Allah bu kutlu yolda hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştu.

“Hem ülkemiz hem de dünya insanlarının, İslam aleminin yüzünün gülmesine vesile olsun inşaallah” diyen Emin Önen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde de ülkemiz insanlarının ve İslam aleminin huzur ve refahı için güzel adımlar atılacağına inandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195