Title of a News Article

Mirkelam'dan flaş açıklama

Mirkelam'dan flaş açıklama
banner206
 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Mahmut Mirkelam, “Ülkemiz açısından artık var olan gömlek vücuda dar gelmektedir. Bu nedenle de bir an önce başkanlık sistemine geçilmesi gerekmektedir” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Mahmut Mirkelam, ‘Başkanlık Sistemi’ ile ilgili açıklamada bulundu.  Türkiye’nin hedeflerine ulaşması açısından önemli olduğu için başkanlık sistemi konusunda ısrar edildiğini söyleyen Mirkelam, “Bizde demokrasi içerisinde hızlı karar alma mekanizmasına ancak başkanlık sistemi ile ulaşılabileceği için başkanlık sistemi diyoruz” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi önerisine destek verdiğini söyledi.

Mirkelam, Cumhurbaşkanı’nın "başkanlık sistemi" önerisinin ülkemizin gerçekleri açısından zorunluluk olduğundan bu öneriye aday adayı olarak, destek verdiğini vurgulayan Mirkelam, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi başkanlık sistemini şahsi bir arzu olarak istenilmemektedir. Başkanlık sistemi ülkemiz için istenmektedir” diye kaydetti.

Ülkemizin 2023 hedeflerine, 2071 vizyonuna ulaşması açısından önemli olduğu için başkanlık sistemi konusunda ısrar edildiğini söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Mahmut Mirkelam, “Bizde demokrasi içerisinde hızlı karar alma mekanizmasına ancak başkanlık sistemi ile ulaşılabileceği için başkanlık sistemi diyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca başkanlık sistemi hep gündemdedir. Ancak hiçbir liderin bunu gerçekleştirmeye zamanı ya da gücü yetmemiştir. Ancak ülkemiz açısından artık var olan gömlek vücuda dar gelmektedir. Bu nedenle de bir an önce başkanlık sistemine geçilmesi gerekmektedir. Parlamenter sistemde hükümet, parlamento içerisinden çıktığı için parlamento içerisindeki dengelerle oynayarak, hükümetlerin düşürülmesini mümkün hale geliyor. Geçmişte ülkemizde bürokratik oligarşik yapı, parlamento dengeleriyle oynayarak, çoğu zaman hükümetleri kontrol altında tutacak bir imkânı bulmuştur. Millet olarak bunun bedelini de yıllarca ödemek zorunda bırakılmış durumdayız. Başkanlık sistemi ise tüm bu sorunları büyük oranda ortadan kaldırıyor. Başkan parlamentoya bağlı değil. Direk halk tarafından seçiliyor. Dolayısıyla parlamento içi dengelerle nasıl oynarsanız oynayın, başkanı, hükümeti değiştirebilmek mümkün değildir. Bunun önüne de ancak sistem değişikliği ile geçmek mümkündür. Bu sistem de başkanlık sistemidir” şeklinde konuştu.

Mirkelam ‘Başkanlık Sistemi’ konusuyla ilgili seçim çalışmalarında halkın nabzını da ölçtüğünü belirterek, Urfalıların da ‘Başkanlık Sistemi’ne destek verdiğini kaydetti. Mirkelam, yarın AK Parti Milletvekili aday adayları için oy kullanacak sivil toplum kuruluşlarından destek isteyerek açıklamasını noktaladı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195