Title of a News Article

“Müslüman kardeşlerimiz hunharca katledilmektedir”

.

“Müslüman kardeşlerimiz hunharca katledilmektedir”
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, TBMM’de yaptığı konuşmada, Suriye’nin Halep kentinde yaşanan olaylara dikkat çekerek, “İslam Coğrafyasında, özellikle Halep’te can çekişen ve yerle bir edilen İslam Medeniyetinde, kız kardeşlerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz hunharca katledilmektedir” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde söz hakkı aldı. Konuşmasına İstanbul’da güvenlik güçleri ile vatandaşlara yönelik yapılan han saldırıyı kınayarak başlayan Özcan, “2017 yılı bütçesi AK Parti hükümetleri tarafından hazırlanan 15. Bütçedir ve bundan önceki 14 yılda olduğu gibi vatandaşlarımızın refahını artıran, ihtiyaç duydukları hizmetleri karşılayan ve faize değil kamu hizmetlerine kaynak ayıran bir bütçe olma özelliğini taşımaktadır.

Gündemin yoğunluğu nedeniyle bütçe yerine Abluka ve kuşatma altında olan Halep’te yaşanan katliama dikkat çekmeye çalışacağım. İslam Coğrafyasında, özellikle Halep’te can çekişen ve yerle bir edilen İslam Medeniyetinde, kız kardeşlerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz hunharca katledilmektedir” dedi.

Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek 2014 yılında gerekse bu yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ve ‘Dünya’yı 5 ülkenin iki dudağı arasına mahkum edemezsiniz’  diyerek Suriye’de ve Halep’te işlenen insanlık suçuna sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin yapısını eleştirmişti” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“DEAŞ’ın Kobani’ye saldırması sonucu ayağa kalkan ABD ve tüm Avrupa ülkeleri, Dünyanın en köklü ve kadim şehri olan Halep’in, katil Beşar Esed ve destekçileri tarafından yok edilmesi karşısında sessiz kalmaktadır.

Dün, Türkiye arabuluculuğunda Halep’in doğusunda muhalifler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında varılan ateşkesin üzerinden saatler geçmeden, rejim güçleri ateşkesi bozup yeniden sivillere saldırmaya başlamıştı. Dün gece yarısı Türk ve Rus yetkililerin görüşmesi üzerine taraflar arasında ateşkes yeniden sağlanmış ve varılan anlaşma sonucunda bugün sabah saatlerinde sivillerin ve yaralıların tahliyesine başlandı. Ancak; İranlı General Seyid Cevad komutasındaki 7 bin şii milisinin yaralıları taşıyan konvoya ateş açması sonucunda 4 vatandaş hayatını kaybetti ve konvoy geriye dönmek zorunda kaldı.

 

 “İnsanlar ölüyor, bütün dünyada da insanlık ölüyor”

Bugün Halep yanıyor, Halep’te bir medeniyet yok ediliyor. İnsanlar ölüyor, bütün dünyada da insanlık ölüyor.

Halep’te katliam en şiddetli ve acımasız günlerini yaşıyor. Müslüman kadınlar ve çocuklar kaçırılarak tecavüz ediliyor. 6 kilometrekarelik bir alanda sıkışan ve tahliyelerine izin verilmeyen Halepli Müslümanlar sokaklarda diri diri yakılıyor. Son 2 günde yüzlerce kadına tecavüz edildiği bilgisinin yanısıra dünya ile irtibat kurabilen az sayıdaki Müslüman kadınlar tecavüze uğramamak için intihar fetvası beklediklerini söylüyor.

Bu zulme sessiz kalmayan Sayın Cumhurbaşkanımız dünkü konuşmasında tüm Dünyaya, “Mazlumun umudu olan Türkiye’nin, Halep Halkını yalnız bırakmayacağını” ve “ne pahasına olursa olsun, tek bir masum canı kurtarmak için bile olsa elimizden geleni yapacağımızı” ifade etti.

Halep'ten kurtulan kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için hem Türkiye içinde hem de Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak kamplarda, insani ve tıbbi yardım konularında her türlü desteği vermeye hazırız.

Vicdan odaklı dış politikamız çerçevesinde, Suriyeli, Iraklı ve diğer ülkelerden gelen 3 milyondan fazla insanı ülkemizde misafir ediyoruz. Haksızlığa uğrayanların ve mazlumların sorunlarını uluslararası gündeme taşıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak; PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ve tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan etmiştir. Ulusal güvenliğimiz için risk ve tehdit oluşturan bu terör örgütleriyle eşzamanlı olarak kararlı bir şekilde mücadele ediyor ve bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Bu terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi temel önceliğimizdir.

Bu vesile ile, 15 Temmuz’da milletimizin destansı direnişi sunucu engellenen, milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan alçak darbe girişimini şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Tüm ülkemizde olduğu gibi bugün (dün) Şanlıurfamızda da, Teşkilatlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız tarafından düzenlenen ‘Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet’ yürüyüşüne katılan tüm değerli hemşerilerime Gazi Mclisimizden selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195