Title of a News Article

Numan Kurtulmuş Urfa’da STK temsilcileriyle buluştu

Numan Kurtulmuş Urfa’da STK temsilcileriyle buluştu
banner206

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi CHP ve Kılıçdaroğlu’na eleştiren Kurtulmuş, “Sayın Kılıçdaroğlu sorumlu bir ana muhalefet lideri gibi hareket etmek yerine, ana muhalefet partisinin nasıl olmasını millete göstermek yerine, korsan bir muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor. Dolayısıyla bu anlamda yapılanları milletimiz izliyor, görüyor” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. Kurtulmuş,  Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen ve 25 yerel televizyon kanalı tarafından canlı yayımlanan "Anadolu Soruyor" programına katıldı. Geceyi kentte konaklayarak geçiren Kurtulmuş, bugün sabah bir otelde kahvaltılı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, İbrahim Halil Yıldız, Ahmet Akay, Gülender Açanal, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Ticaret ev Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve partililer ile çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 Konuşmasında dünyada ve Türkiye’de zorlu bir sürecin yaşandığının sözleriyle konuşmasına başlayan Kurtulmuş Kurtulmuş, Şanlıurfa’da gerçekleşen yatırımlara ilişkin olarak "Şanlıurfa Organize sanayi bölgesinde 83 parsel hepsi satıldı. Sahiplerini bulduğu ayrıca yeni bir sanayi organize genişleme alanının tesis edilmek üzere olduğunu sevinerek öğrendim. Bu şunu gösteriyor. Pandemi şartlarına rağmen Türkiye'de tezgahı dağıttırmamak kararlığımızı sonuç verdiğini görüyoruz. Türkiye'de ne yatırım yapıldığını soranlara Şanlıurfa organize sanayi bölgesini gösterin" dedi.

KURTULMUŞ: “TÜRKİYE'DE OLUMSUZ, KARAMSAR BİR TABLO OLUŞTURUYORLAR”

Kentteki sivil toplum kuruluşlarına seslenen Kurtulmuş, "Herhalde bütün özelliği sadece Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve AK Parti karşıtlığı olmak üzere kurulmuş olan maalesef karşımızdaki itifakın bileşenleri, kendi aralarında nasıl bir araya geldikleri, hangi proğramla haraket ettikleri, kimi Cumhurbaşkanı yapacakları, nasıl bir sistem tasarladıkları, gibi temel sorulara dahi cevap vermeden sadece Türkiye’de olumsuz karamsar tablo oluşturarak, ana muhalefet yaptıklarını zanediyorlar. Bunların içerisinde maalesef Türkiye'nin ikinci partisi olan ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin siyaset yapma tarzı, sayın Genel Başkanın özellikle son dönemlerde ortaya koymuş olduğu tarzı Türkiye'nin ihtiyacı olan, Türkiye'de geniş kitlelerin beklentisi olan bir tarz asla değildir. Muhalefet olmak, demokrasideki en önemli görevlerden birisidir. Bir millet demokrasideki muhalefete şu gözle bakarlar, yarın iktidara gelseniz Türkiye'yi nasıl yöneteceksiniz? Sadece toplumun sinir uçlarına dokunarak, bazı farklı toplumsal kesimleri harekete geçirmek, onları bir şekilde istemezsek cephesinin sözlü sesi yüksek fertleri haline getirmekten başka Allah aşkına muhalefet özellik ana muhalefet Türkiye'de hangi fikri ortaya koyarak iktidar olduğunda nasıl yöneteceğini milletimize anlatıyor” diye ifade etti.

“KORSAN BİR MUHALEFET NASIL OLUR ONU MİLLETE GÖSTERİYOR”

Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce TÜİK’e bir baskına gittiğini, arkasından hızını alamayıp Milli Eğitim Bakanlığına bir baskına gittiğini sözlerine ekleyen Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi hangi kamu kurumuna baskına gideceğine dair insanlarımızda endişeler var. Sayın Kılıçdaroğlu sorumlu bir ana muhalefet lideri gibi hareket etmek yerine, ana muhalefet partisinin nasıl olmasını millete göstermek yerine korsan bir muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor. Dolayısıyla bu anlamda yapılanları milletimiz izliyor, görüyor."şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kurtulmuş, ekonomik, teknolojik gelişme, eğitim, sağlık ve savunma sanayisinde gerçekleşen gelişmelere değindi.

Daha sonra basına kapalı olarak soru cevap bölümüne geçildi. Kurtulmuş, buradaki toplantının ardından Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda düzenlenecek partisinin İl Danışma Meclisine katılacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195