Title of a News Article

O Milletvekili partisinden istifa etti

O Milletvekili partisinden istifa etti
banner206

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik, partisinden istifa etti. Tecavüz suçu ile suçlanan Çelik'in istifasıyla HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 57'ye düştü.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Tuma Çelik'in istifa mektubunun partiye ulaştığı bildirildi.

Çelik, istifa mektubunda TBMM bünyesinde ve halk içerisinde yaptığı çalışmaların bazı çevreleri rahatsız ettiğini, şahsına yönelik değişik biçimde ve farklı boyutta iftiralar, suçlamalar ve tehditler geliştirildiğini iddia etti.

Bunun yanında bir kadının kendisine yönelik iftiralarda bulunarak şantajlara başladığını öne süren Çelik, partisinin konuyu araştırmak için kadınla ve kendisiyle defalarca görüştüğünü söyledi.

'PARTİMİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN'

Olayın savcılığa intikal etmesinin ardından hazırlanan fezlekenin Meclis'e ulaştığını ve ilgili komisyonda gündeme alındığını hatırlatan Çelik, "Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra, olayın siyasi bir kumpasa dönüşeceği bilinciyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacını duydum. Bu nedenle, partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suistimal edilmemesi için HDP’den istifa etme kararını aldım” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 09:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Reşit arslan
Reşit arslan - 4 yıl Önce

Şerefsizler vatansızlar sapıklar

SIRADAKİ HABER

banner195