Title of a News Article

Öcalan, Birecik'te destek istedi

Öcalan, Birecik'te destek istedi
banner206
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden HDP'nin Urfa adayı Dilek Öcalan, Urfa'ya bağlı Birecik ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde Rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Öcalan, burada engelli çocuklar ve aileleriyle görüşüp, merkez müdüründen bilgi aldı. Ardından Karşıyaka mahallesinde ev ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Öcalan'a yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. 7 Haziran'da ki seçimler için partisine destek isteyen Öcalan'a ilçe halkı "Tam destek" sözü verdi.

 

'HDP eşitliğin hayat bulmuş halidir'

 Kadınlarla toplantılar düzenleyerek bir araya gelen  Öcalan, partisinin bir kadın partisi olduğunu vurgulayarak, milletvekili adaylarının yarısının da kadınlardan oluştuğunu dile getirdi. Öcalan  "HDP  kadın erkek eşitliğinin hayat bulmuş halidir" dedi.

 

'Uğruna onca can verdiğimiz barış için bir oy ne ki !'

Karşıyaka mahallesinde bulunan Salı pazarını ziyaret edip halk ve esnafla görüşen vekil adayı "Sizin destek ve dualarınızla bir daha ki sefere sizi milletvekili olarak ziyaret etmek isteriz" derken, daha önce HDP'ye hiç oy vermediğini belirten bir kadın "Barış için bir oy ne ki onca canı vermişiz" dedi.

 

'Kobanê'de destekledikleri çeteler nasıl gittiyse onlar da gidecek '

Yoldan geçen Kobané'li bir aileyle konuşan Öcalan, sorunlarını dinleyip dualarını isterken, Kobané'li aile "Biz nasıl Kobanê''de AKP destekli çeteleri temizlediysek siz de burada onları düşüreceğinizden eminiz,dualarımız sizinle" dedi. Ev ve esnaf ziyaretlerinin ardından ilçenin Saha mahallesinde kadın toplantısına katılan Öcalan, Partisinin hedeflerini anlatıp HDP'ye oy vermelerini istedi. Ardından Taziye ziyaretine katılıp baş sağlığı dileyen Öcalan, partisinin ilçe binasına geçip partililerin verdiği yemeğe katıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195