Title of a News Article

Öcalan’dan flaş açıklama…

.

Öcalan’dan flaş açıklama…
banner206

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, yıllardır birlikte yaşanılan topraklarda soykırım tehdidiyle karşı karşıya bırakıldıklarını iddia etti.

 

HDP VE DBP'Lİ KADINLAR KATILDI

Şanlıurfa Kültür ve Sanat Derneği tarafından kadınlara yönelik 'Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var' adlı konferans düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen konferansa HDP Milletvekili Dilek Öcalan ile HDP ve DBP üyesi kadınlar katıldı.

 

"KADINLAR HEDEF HALİNE GETİRİLDİ"

Konferansta konuşan HDP Milletvekili Dilek Öcalan, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylarda kadınların hedef haline getirildiğini öne sürdü.

 

"HERKES SESİNİ YÜKSELTMELİ"

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde yaşanan ve 'soykırımvari' olarak gördükleri duruma son vermek için herkesin sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.

 

"SOYKIRIM TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Öcalan şöyle dedi: "Cenazelerin bir hafta yerde bekletilip insaniyet adına dahi eser bulamadığımız bu uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Henüz doğmayan bebekler, 3 aylık daha kundaktaki bebeklerimiz hedef gözetilerek katlediliyor. Bin yıllardır birlikte yaşanılan bu topraklarda bu gün artık bir soykırımla ve soykırım tehdidiyle karşı karşıya bırakılıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195