Title of a News Article

Önen, Davutoğlu için ne dedi?

 Önen, Davutoğlu için ne dedi?
banner206

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı makamına oturmasının ardından yerine geçmesi gereken isim olarak, Dış İşleri Bakanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak isminin açıklanması üzerine yazılı bir açıklama yaparak, AK Parti kurmaylarının, teşkilat mensuplarının genelinin, MKYK, MYK üyelerinin, Bakan ve Milletvekillerinin de isteği doğrultusunda uygun görüldüğünü ve milletimiz için en hayırlı ismin olduğunu söyledi.

Önen, Türk siyasetinde yeni dönemin başladığını, Türkiye için dış politikanın da çok önemli olduğunu ve Davutoğlu’nun Başbakan olarak doğru bir tercih olduğunu belirtti.

 

12 yıl önce başlatılan kutlu yürüyüş devam edecektir

Son 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon hareketinin kesintiye uğramadan devam edeceğini belirten Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİT PA) Başkan Yardımcısı va Türk Gurubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, “Bilindiği gibi; Genel Başkanımız ve Başbakanımız 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı adayımız mevcut Dışişleri Bakanımız ve Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu'dur’ diyerek yeni Türkiye için bir yol çizdi. Yapılacak kongrede delegelerimizin oylarıyla AK Parti Genel başkanlığına seçilecek ve aynı zamanda Başbakanımız olacak olan Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu ağabeyimiz, yeni görevini de başarıyla yerine getirecektir. 28 Ağustos 2014 günü görevi Abdullah Gül ağabeyimizden devralacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile 12 yıl önce başlatılan kutlu yürüyüş devam edecek ve hedefe ulaşacaktır” dedi.

 

Birliğimizi ve beraberliğimizi tespit ve teyit edeceğiz

Başbakan Erdoğan’ın da dediği gibi; “Kabinenin Sayın Davutoğlu idaresinde aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyorum. Gerek paralel yapıyla mücadelede, gerek çözüm sürecinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Sayın Davutoğlu'nun yanında olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Davutoğlu, Dış politikada vicdani boyutu ön plana çıkarmanın mücadelesini vermiştir. AK Partinin isimler üzerinden değil, dava üzerinden ilerleyen bir parti olduğunu herkese göstereceğiz. Kongreyle ilgili tüm hazırlıklarımız, görev dağılımları tamamlanmıştır. 27 Ağustosta birliğimizi ve beraberliğimizi Ankara’daki kongreyle tespit ve teyit edeceğiz” diye konuştu.

 

Erdoğan ve Davutoğlu'na başarılar

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'na bu yeni süreçte başarılar dilediklerini belirterek, her zaman aynı yolda yürümeye devam edeceklerini ve destek olacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195