Title of a News Article

Önen’den AK Teşkilatlara ziyaret

 Önen’den AK Teşkilatlara ziyaret
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİT PA) Başkan Yardımcısı ve Türk Gurubu Başkanı Abdülkadir Emin Önen; AK Parti İl Başkanlığını ziyaret İl Başkanı Av. Zeynel Abidin Beyazgül ile, daha sonra AK Parti Halliye İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleriyle, oradan da AK Parti Karaköprü İlçe Başkanlığını ziyaret İlçe Başkanı Av.Ahmet Aksoy ve Ahmet Aksoy ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Önen; Seçim ve Barış Süreci, Şanlıurfa’daki güncel konular ve teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgiler verip fikir alış verişinde bulundu.

Bizleri ensar, onları muhacir kabul etmişiz

Kendisinin aynı zamanda AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı da olduğunu belirten Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, AGİT PA görevi ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili de bilgiler verdi.

Daha önce olduğu gibi 3 hafta kadar önce de AGİT PA Başkanı Ilkka Kanerva ve beraberinde AGİT PA Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Meseleler Komitesi Başkanı Portekiz Milletvekili Isabel Santos, AGİT PA Genel Sekreteri Spencer Olıver, AGİT PA Başkan Danışmanı Konsta Heıkkıla ile AGİT PA Başkanlık İdaresi Direktörü Roberto Montella’yı Şanlıurfa’ya davet ederek Suriyeli mültecilere nasıl kapılarımızı açtığımızı görmelerini istediğini belirten Önen, “Onlara Harran Konteynır kenti gezdirdik ve sonrasında Suriyeli sığınmacılara yardımla ilgili Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir toplantı düzenledik. Onların durumu yerinde görmelerini sağladıktan sonra birçok şeyi de STK temsilcilerinden duymalarını istedim. Türkiye’nin nasıl davrandığını, neler yaptığını ve Avrapa ülkelerinin şu ana kadar ne yaptıklarını karşılaştırmalarını sağladık. Bir bayan STK temsilcisinin anne-babaları öldürülmüş Suriyeli ailenin çocuklarının bulunduğu evlerine et dahil çeşitli ihtiyaç maddeleri ve yemek götürdüklerini, çocukların günlerdir çok aç olmalarına rağmen yemek içersinde eti görünce yemekten kaçındıklarını, savaş sırasında ölenlerinin etlerinin çevreye dağıldığının gözlerinin önüne geldiğini belirtmelerinin kendilerini derinden etkilediğini ve o çocuklarının psikolojilerinin nasıl bozulmuş olduklarını görüp çok üzüldüklerini anlatması üzerine, ağlamaklı bir halde çok üzüldüğünü belirten Portekiz Milletvekili Isabel Santos, gördükleri ve duyduklarından sonra bir Avrupa ülkesi vatandaşı olmaktan utandığını, bundan böyle her gittiği yerde Türkiye’nin ve Şanlıurfalıların neler yaptığını, bizlerin milyonlara kapımızı, gönlümüzü açarak giyecek ve yiyeceklerimizi paylaştığımızı, Avrupa’nın da birkaç sığınmacıya bile gereği kadar ilgi göstermediğini anlatacağını söyledi. İnanın bizler kendimizi ensar, onları muhacir olarak görüp elimizden geleni esirgemiyoruz” dedi.

Yurtdışı görevlerinden fırsat buldukça Urfa’dayım

“Yurtdışı görevlerinden fırsat buldukça Urfa’dayım” diyen Önen, gerek AGİT PA görevi ve gerekse AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevi nedeniyle yurt dışı görevleri nedeniyle sık sık Şanlıurfa’ya gelemediğini ancak Urfa’mızın tanıtımı konusunda yurt dışında da elinden geldiği kadar çaba sarfettiğini, her fırsatta da gelerek vatandaşları, esnafları ziyaret ederek varsa sorunlarını dinlediğini ve çözümü konusunda elinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi.

Milletvekili Emin Önen, gittiği AK Teşkilatlarda Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleriyle ayrı ayrı sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Önen, nikâh şahidi

Milletvekili Önen, aynı günün akşamı da Abdulkadir Nimetoğlu’nun kızının nikâh törenine katılarak nikah şahitliğini yaptı.

Milletvekili Emin Önen'e ziyaretlerinde İl Yönetim Kurulu üyesi Gürkan Billurcu ve Ahmet Kayral, eski yönetim kurulu üyelerinden Ömer Hacıkamiloğlu ve Zeki Kurt, Müslüm Abacıoğlu, Karaköprü Belediye Meclis üyesi Mehmet Nimetoğlu eşlik ettiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 11:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 9 yıl Önce

urfaya bir çivi bile çakmadın seçimler yaklaşıyor diye yavaş yavaş gündeme gelmeye başladın.

SIRADAKİ HABER

banner195