Title of a News Article

Önen’den sağduyu çağrısı

.

 Önen’den sağduyu çağrısı
banner206

AK Parti 23 ve 24. Dönem Milletvekili A.Emin Önen, yazılı bir açıklama yaparak; milletimizin oyuna gelmeyip sağduyulu davranarak, yapılacak olan erken seçimde ülkemizi kaosa sürüklemek için elinden gelen gayreti gösterenlere ve onları destekleyenlere gerekli dersi vermesi gerektiğini söyledi.

Önen, her şeyden önce dinimizi en iyi şekilde öğrenmemiz ve yaşamamızın da çok önemli olduğunu hatırlattı.

İslam âleminin huzur ve refahı için herkes üzerine düşeni yapmalı

Önen, açıklamasında; “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıklamaları mutlaka dikkate alınmalı. Bu coğrafyada yaşayan herkes üzerine düşeni yapmalı. 7 Haziran seçimleri sonrası gelinen nokta ve siyasi parti liderlerinin tutum ve davranışları, ülkeyi hükümetsiz bırakma gayretleri dikkate alınarak, yapılacak olan erken genel seçimde onlara gerekli ders mutlaka verilmelidir” diyerek herkesin erken seçime hazırlıklı olması gerektiğini ve ülkemizin ve ülkemiz insanlarının, hatta İslam aleminin huzur ve refahı için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

 

En büyük sorumluluk Din adamlarımıza düşüyor

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimizin irşadı, hak yola, doğru yola çağrılması, bilgilendirilmesi, eğitim ve ibadet ihtiyaçlarının karşılanması konusunda en büyük sorumluluk Din adamlarımıza düşüyor” dediğini hatırlatan Emin Önen, “Ülkemizin bu dönemde din adamlarına çok önemli görevler düşüyor. İslam dünyasının bir kriz içinde olduğunu, bu noktada özellikle Türkiye’nin üzerinde çok ama çok önemli bir sorumluluk olduğunu unutmamalıyız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; İslam dünyasının dışında nüfusun çoğalmasına baktığımız zaman, bakıyorsunuz iki katı bile zor yakalamışlar. Ama İslam dünyasında neredeyse 1’e 5, 1’e 6 bir nüfus artışı söz konusu. Eksiğimiz; aramızdaki birlik, beraberlik, muhabbet; bunda ciddi sıkıntımız var. Kardeşin kardeşe kinle, nefretle, düşmanlıkla baktığı günlerden geçiyoruz. ‘Müslüman’ım’ diyen başka bir Müslüman’ı çok rahat öldürüyor. ‘Allahu ekber’ diyerek ‘Allahu ekber’ diyeni öldürüyor. Kelime-i şahadet getirerek öldürüyor. O bakımdan ilim, İslam dünyasından kaçmış, yerini cehalete ve şiddete bırakmıştır. Biz cehaleti okuma-yazma bilmemek gibi tanımlarsak en büyük cehaleti yaşamış oluruz, cehalet Hakk’ı bulamamaktır” dedi.

Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma projesi tüm acımasızlığıyla sürüyor

Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan din görevlilerine çok büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Emin Önen, “İslam âlemi birliğe, beraberliğe, kardeşliğe hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyduğu bu dönemde sürekli yeni çatışmalara, kardeş kavgalarına, parçalanmalara sahne oluyor. İşte 8 şehidimiz daha var. Sömürgecilerin 1,5 asırdır altını sürekli alevlendirerek kaynattıkları fitne kazanı her gün yeni canlar alarak, yeni ocaklar söndürerek fokurdamaya devam ediyor. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma projesi tüm canlılığıyla, tüm acımasızlığıyla sürüyor. Bu ortamda bize düşen; Müslümanları uyarmaya, onlara Hakk’ı ve hakikati anlatmaya kesintisiz şekilde devam etmektir. Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da dediği gibi; nerede, hangi ilde, ilçede, mezrada, dağda olursa olsun tüm vatandaşların baskı altında olmadan onurlu vatandaşlar olarak başı dik hür bir şekilde dolaşabilmelidir. Sivil Toplum Kuruluşları çetelere karşı hep beraber omuz omuza verip kardeşlik bağlarını güçlendirecek faaliyetleri yoğunlaştırmalıdırlar. Çözüm Süreci ve ondan önceki Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin esası demokratikleşmeyi, özgürlükleri, herkesin hangi etnik ve mezhepten olursa olsun eşit vatandaşlar ve en önemlisi de eşit insanlar olduğu gerçeği bütün toplum kesimlerine yayılmalıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 15:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şanlıurfa AK Parti
Şanlıurfa AK Parti - 9 yıl Önce

tabanı dışlayan bir yönetimden başarı beklenir mi. urfa inisiyatif hareketi parti dışında çalışmaya boşuna mı başladı

SIRADAKİ HABER

banner195