Title of a News Article

Oran, Urfa'nın sorunlarını Bakan'a sordu

Oran, Urfa'nın sorunlarını Bakan'a sordu
banner206

 Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran, Şanlıurfa’da çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı. Oran, Bakan Mehdi Eker’e “Tarımsal sulamada neden birinden

 25, diğerinden 90 TL isteniyor?” diye sordu.

Bir süre önce Şanlıurfa’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak çiftçilerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Umut Oran, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sordu. Oran, Eker’e şu soruları yöneltti;

“Şanlıurfa il sınırları içerisindeki 960 bin hektarlık tarım arazisinin sadece 560 bin hektarlık kısmının sulama planlarına dahil edildiği doğru mudur? Şanlıurfa’da geri kalan 400 bin hektarlık alanın sulama planlaması içine alınmamasının gerekçesi nedir?

Sulama kanallarından tarlalarını sulayan çiftçimizden dönüm başına 25 TL sulama bedeli tahsil edilirken, kanal olmadığı için masraflarını kendisi karşılayarak açtırdığı kuyudan sulama yapan çiftçimizden dönüm başına 90 TL istenmesinin gerekçesi nedir? Neden iki çiftçi de dönüm başına 25 TL sulama parası ödemiyor, bu haksızlığı neden önlemiyorsunuz?

Şanlıurfa’da neredeyse her gün düzenli olarak 5’er saat elektrik kesintisi yapılması tarımsal üretime de büyük zarar vermiyor mu bunu neden önlemiyorsunuz?

GAP’ta öngörülen sulama şebekesinin ancak yüzde 17.3’ü tamamlanabilmesinin gerekçesi nedir? Sulama şebekesi tamamlanmadığı için 1.8 Milyon hektar arazinin sadece yüzde 20’sinin sulanması her geçen gün büyük zarara yol açmıyor mu? Tamamlanan 16 barajda tutulan su neden araziye verilmiyor, bu arazinin tamamının sulanabilmesi, Türkiye’nin tarımsal üretimini iki katına çıkarmaz mı?

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195