Title of a News Article

Özcan, Meclis’ten Urfa’ya gönderme yaptı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada Şanlıurfalı hemşerilerimize ve STK’lara teşekkür etti.

Özcan, Meclis’ten Urfa’ya gönderme yaptı
banner206
Milletvekili Özcan, “AK Parti olarak; küresel ve bölgesel gelişmeleri doğru okuyarak gerekli adımları zamanında atmak, milli değerlerimize bağlı, ilkeli ve kararlı politikalar geliştirmek önceliklerimizin başındadır. Ülkemiz perspektifini yeniden yorumlayarak kendi vizyonumuzu ve çözüm önerilerimizi ortaya koymak, dinamik ve çok boyutlu bir dış politika izleyerek geniş bir coğrafyada ilişkilerimizi güçlendirmek dış politikada vazgeçilmez ilkelerimizdir. Tarihi ve jeopolitik konumumuz, medeniyet tasavvurumuz ve 2023 Türkiye vizyonumuz doğrultusunda üzerimize yüklenen büyük sorumluluğun gereğini yerine getirmek ve bu emaneti gelecek nesillere devretmek en büyük hedeflerimiz arasındadır. Bu dinamik bakış açısının sonucu olarak 2002’de 163 olan temsilciliğimiz, bugün 228 olurken, yeni açılacak temsilciliklerle bu sayının 252’ye ulaşması hedeflenmektedir. “Eksenimiz Ankara, ufkumuz 360 derece” ifadesiyle özetlenebilecek çok yönlü ve proaktif dış politikamızla Tanzanya’dan Ekvator’a; Myanmar’dan, Kolombiya’ya bayrağımızın dalgalanmadığı ülke kalmayacaktır.” Dedi.

İran, Filistin ve Suriye ile ilgili konulara da değinen Milletvekili Özcan, “İran’la bölgesel konularda farklı düşünceler paylaşıyoruz. Ancak İran üzerindeki ambargoların kalkmasından memnuniyet duyuyor, bölgenin istikrarı ve ekonomik kalkınması için faydalı olduğuna inanıyoruz. Filistin konusundaki hassasiyetimiz devam etmektedir. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana, dünyanın gördüğü en büyük insani kriz Suriye’de yaşanırken, Türkiye olarak sessiz kalmamız asla düşünülemez. AK Parti olarak, Suriye’deki olaylar başladığında rejimle düşüncelerimizi paylaştık. Reform ve uzlaşı yolunda adım atmaları için yoğun çaba gösterdik. Barışçıl bir geçiş sürecinin önünü açmak için görüşmeler yaptık, özel temsilciler gönderdik. Fakat Suriye rejimi halkını dinlemek, somut ve yapıcı adımlar atmak yerine kendi halkına karşı adeta bir katliama girişmiştir. Türkiye net bir tavır alarak, her gün artan ölümler, saldırılar, kuşatmalar ve oyalama politikaları karşısında kendi halkına silah çeken bir rejimin yanında olmayacağını göstermiştir.” Diye söyledi.

 

ÖZCAN’DAN TERÖR ÖRGÜTLERİNE SERT GÖNDERME

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, terörü destekleyenlerin er ya da geç terörün gerçek yüzünü göreceklerini söyleyerek, “Türkiye, terör konusunda dünyada tavrı en net ülkelerden birisi olarak 10 Ekim 2013 te DEAŞ’ı terör örgütü kabul etmiştir.  Kim olursa olsun ve neye hizmet ederse etsin terör örgütleriyle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.  PKK, PYD ve YPG’yi terör örgütü olarak görüyoruz. Terörü ve terör örgütlerini destekleyen tüm ülkeler er ya da geç terörün gerçek yüzüyle yüzleşeceklerdir. İnsani, ahlaki ve İslami bir sorumluluk olarak ülkemize gelen masum Suriyeli kardeşlerimize açık kapı politikamız devam edecektir. Bölgede hiç bir ülkeyi ve yaklaşımı siyasetin dışına itmeye kimsenin hakkı yoktur. Çünkü sorunların çözümünü diplomasi ve siyasi süreçlerde görüyor ve İslam dünyasının farklılıklarını, bir çatışma aracı haline getirmeye çalışan tüm yaklaşımları reddediyoruz.” Diye belirtti.

Milletvekili Özcan, “Suriye sorunu altıncı yılına girerken; Ülkemizdeki Suriyelilerin sayısı 2,6 milyonu aşmıştır. Suriyelilerin 274 bini barınma merkezlerinde ağırlanmakta ve her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Suriyeliler için bugüne kadar yaklaşık 10 milyar Dolar harcanmışken, uluslararası toplumun katkısı sadece 455 milyon Dolar da kalmıştır. Yük paylaşımı konusunda uluslararası toplumu üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.  Ülkemizde en fazla Suriyeli Şanlıurfa da olup, bu sayının ilimiz nüfusuna oranı %25’dir. Şanlıurfa da oluşturulan Suriye İnsani Yardım Platformuna,  sivil toplum kuruluşlarına, Peygamberler diyarında Ensar ruhunu yaşatarak ekmeğini ve suyunu paylaşan, evlerini ve gönüllerini açan Şanlıurfalı Hemşerilerime, Hoşgörülerinden dolayı yüce meclisimizin kürsüsünden bir kez daha şükranlarımı sunuyor, Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek ülkemiz ve milletimize hayırlı olması dileklerimle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195