Title of a News Article

Özşavlı, o projelere hayran kaldı

Özşavlı, o projelere hayran kaldı
banner206

Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, Viranşehir Kaymakamlığı’nın yürüttüğü projeleri yerinde inceleyerek Kaymakam Ömer Dereci’den projelerle ilgili bilgi aldı. Viranşehir Kaymakamlığı’nın Seracılık Projesi ve Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi’ni gezen Milletvekili Özşavlı, uygulanan projelerin ilçe ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacağını belirtti.

Viranşehir Kaymakamlığı ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) ortak yürüttüğü seracılık projesini ziyaret eden Şanlıurfa Milletvekili Sayın Doç. Dr. Halil Özşavlı ve beraberindeki heyet, burada yapılan çalışmaları inceledi.

KAYMAKAM DERECİ: ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, uygulanan projelerin örnek teşkil ettiğini belirterek:

“12 ay boyunca sebze yetiştiriciliği yapacağımız 3 adet 3000 m2 seralarda hem vatandaşlarımıza istihdam sağlamayı hem de çiftçilerimize ve Tarım Lisesi öğrencilerimize eğitim vermeyi hedefliyoruz. Seralarımızın hemen yanındaki arazide de şuan biber yetiştiriciliği yapıyoruz. Burada yetiştirdiğimiz biberleri Organize Sanayi Bölgesinde kurduğumuz kurutma tesisinde kurutup işleyerek pazara sunmayı hedefliyoruz” dedi.

KURUTMA TESİSİ BÖLGEDE BİR İLK

Milletvekili Özşavlı, Kaymakam Dereci ve beraberlerindeki heyet, sera ziyaretinin ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan “Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi’nde de incelemelerde bulundu. Şanlıurfa ile özdeşleşmiş olan isotu hijyenik ortamda kurutarak işleyeceklerini ifade eden Kaymakam Dereci, işlenen isotların paketlenerek pazara sunulacağını kaydetti. Şimdiye kadar uygulanan kurutma yöntemlerinin sağlık açısından riskler barındırdığını ifade eden Dereci, bölgede bir ilk olan örtü altı kurutma tekniğini uygulanacağını belirtti.

ÖZŞAVLI: BU TÜR PROJELERE HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Viranşehir Kaymakamlığı tarafından uygulanan projelerin ilçe ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacağını kaydeden Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı da, çabalarından dolayı İlçe Kaymakamı Ömer Dereci’ye teşekkür etti.

İstihdam odaklı projelere her zaman destek verdiklerini belirten Özşavlı,  “Viranşehir’de tarımını yaptığımız ürünleri işlemediğimiz için ham olarak satıyoruz. Dolaysıyla işçiliğini yaptığımız ürünü en ucuz bedelle satıyoruz. Kaymakamlığımızın yaptığı bu çalışmalar Viranşehir ve Şanlıurfa adına çok önemli projeler. Eminim bu projeler başta Viranşehir olmak üzere çevre ilçelerde de yaygınlaşacaktır. Bölgemizi kalkındıracak vizyon projelerine her zaman destek verdik. İlçe Kaymakamımızı tebrik ediyor ve çabaları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195