Title of a News Article

Saadet Viranşehir'de kongreye gitti

Saadet Viranşehir'de kongreye gitti
banner206
 Saadet Partisi Viranşehir ilçe teşkilatı Pazar günü görkemli bir kongre ile mevcut başkan Yasin Kurt tek liste halinde gidilen kongrede tekrar ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi
Son dönemin en gözde partilerinden olan Saadet Partisi, il başkanlığına Eski Milletvekili Mustafa Niyazi Yanmaz’ın getirilmesinden sonra Şanlıurfa’da ciddi ataklara başladı. 
Neredeyse her gün ayrı bir aksiyon ile gündemde kalmayı başaran Saadet Partisi Şanlıurfa Teşkilatı, kongre zamanı gelen ilçelerinin de bir bir kongrelerini yapmaya devam ediyor. 
Saadet Partisi Viranşehir 5. Olağan İlçe Kongresine; Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Mardin İl Başkanı Ahmet İletmiş, Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeleri Diğer Parti temsilcileri, STK temsilcileri ile partililer katıldı. 
İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, tek liste halinde gidildi, geçerli sayılan 125 delege oylarının tamamını alarak tekrar ilçe başkanı seçilerek güven tazeleyen ilçe Başkanı Yasin Kurt; Hedeflerinin teşkilatlı bir çalışma modeli ile örnek bir ilçe haline getirerek, önümüzde bulunan yerel seçimde herkesin parmakla göstereceği bir belediye başkan adayı yola çıkarak farklı şekilde seçimi kazanarak Viranşehir halkına Milli Görüş belediyeciliği armağan etmek olduğunu ve akabinde bulunan genel seçimlerde en iyi sonucu almak olduğunu belirterek kendisine bu kutlu yolda destek olan herkese hassaten desteğini esirgemeyen ve her zaman arkasında duran İl Başkanı ve Yönetimine Teşekkür etti.
 Kürsüye Çıkan İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, “Bu kongreden önce yönetim kadrolarında bulunan arkadaşlarıma canı gönülden çalışmalarından dolayı minnettarız ve aynı zamanda bu kongre vasıtası ile ilçe yönetimine seçilecek olan kardeşlerime de başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.
Başkan Yanmaz,” Bugün iktidarda bulunanlar bizim kardeşlerimiz, biz onları eleştirsek te bu hasetten değil şefkatimizden kaynaklanıyor. 
Yaklaşık 16 yıllık iktidar dönemlerinde hiç de takdir edilecek noktada değil. 
Siz şimdi bana bir şey söyleyin bir torbaya koyalım; Eğitimi koyalım, adaleti koyalım, dış politikayı koyalım, tarımı koyalım, ticareti koyalım, ahlakı koyalım, sanayileşmeyi koyalım neyi arzu ederseniz torbaya koyalım karıştıralım ve rastgele biri çıkaralım, çıkan ne olursa olsun! Emin olun sabaha kadar yapılan yanlışlarını konuşuruz.” Dedi.
Hükümetin Belediyelere kayyum atamasını eleştiren Başkan Yanmaz; “Hükümet kendi partisine mensup bir belediye başkanı yanlış bir yola girdiğinde, rüşvet ve benzeri bir hatası olduğunda ona sen çekil bakayım diyerek belediye meclisinden başka birini başkan seçiyor. Ancak bu durum muhalefet partileri için söz konusu olmuyor. Muhalefetten bir Belediye Başkanı en ufak bir yanlışında hadi bakalım belediyeye kayyum atadım diyor! Bu adalet değildir!... 
Biz adalet istiyoruz, Biz çoluk çocuğumuza daha iyi bir memleket bırakmak istiyoruz, herkese eşit muamele yapıldığı bir yönetim biçimi istiyoruz.” Dedi. 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya Yaptığı Konuşmada; “ Gün geçmiyor ki, ülkemizi ve İslam Dünyasını yakinen ilgilendiren büyük bir olay olsun, artık sabah kalktığımızda gündeme bakmak için televizyonları haberleri açmaya korkar olduk. 
Her gün kendi iç sıkıntılarımız ekonomik ve sosyal sorunlarımızı dinleyerek dışarda ise İslam dünyasının feryadını figanını dinleyerek uyanıyoruz. Artık sabah uyandığımızda gece şurası Emperyalist güçler tarafından bombalanmış, şu olmuş bu olmuş, bu kadar sivil ölmüş bu kadar insan yerinden yurdundan edilmiş.  
İç meselelerimize baktığımızda; Gece bir takım operasyonlar olmuş şu kadar insan tutuklanmış bu kadar insan gözaltına alınmış gibi haberler ile her gün hakikaten büyük bir üzüntü tedirginlik içerisindeyiz, bu ülke bunları hak etmiyor. Bu ülke tarihin hiçbir döneminde bu kadar yoğun ve ağır bir baskı altında kalmadı. 
Yerel sorunlara da değinen Çetinkaya; Buraya gelene kadar yaklaşık yüz kilometre yol geldik uçsuz bucaksız tarlalar ve mera alanları izledik aracın camından ancak çok üzücü olan tablo şuydu; 
Yol boyunca böyle göz dolduracak bir koyun sürüsüne rastlamadık.  
Ya da tarlasında çapa yapan köylülere rastlamadık. 
Hatta içinden geçtiğimiz köylerde evlerin önünde üçer beşer sığıra bile rastlamadık. 
Neden? Çünkü çiftçi; çiftçiliği terk etti ya da zarar ederek ettirildi, hayvancılık yapan, besicilik yapan hayvancılığı bıraktı, insanlar çok hızlı bir şekilde köyleri boşaltıp şehirlere göç ediyor.”
Şanlıurfalılara seslenen Çetinkaya hemşeriniz Fakıbaba Bakanlığa geçtiğinde ben bu tarım ve hayvancılık meselelerini çözerim dedi, ancak içinden çıkamayınca sözlerim yanlış anlaşıldı aslında öyle demek istememiştim dedi. 
Sayın bakan yanlış olan sizin sözleriniz değil zihniyetiniz siz bu zihniyet ile hiçbir sorunu çözemezsiniz. Sorunların çözümünü istiyorsanız önce zihniyetinizi değiştireceksiniz” dedi. 
Konuşmaların ardından oylamaya geçilen kongrede tek liste sunuldu ve mevcut ilçe başkanı tekrar geçerli oyların tamamını alarak ilçe başkanlığına seçildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195