Title of a News Article

Sahur vakti bağış yaptı...

Sahur vakti bağış yaptı...
banner206

Kan Bağışı Çağrısına Bir Destekte Başkan Yıldız’dan

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Ahmet İnan’ın çağrısı üzere Kızılay Şubesine giderek Kan Bağışında bulundu.

Başkan Yıldız Kan Bağışı sonrası yaptığı açıklamada, ”Bugün Kan Bağışında bulunmak üzere Kızılay şubemize geldik. Bilindiği üzere Covid-19 ile mücadelede süreçte yaşanan kan stokunun azalması nedeniyle Sn. Valimizin, Sağlık İl Müdürümüzün ve Kızılay Şube Başkanımızın çağrısı üzerine bizlerde birer kan bağışçısı olarak burada kan bağışında bulunduk. 

Tüm Şanlıurfalı hemşerilerime de buradan seslenmek istiyorum lütfen Kızılay’ımıza gelip kan bağışında bulunsunlar. Bizler şu anda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizi n altında bulunduğu sergi salonundayız. İftardan sonra üç farklı noktada Novada parkın önünde ve Yıldız Meydanındaki Kızılay Şubemiz olmak üzere üç faklı noktada hemşerilerimiz kan bağışında bulunabilirler. Kan Bağışı sevap işidir, yardımlaşma işidir zorda olan vatandaşlarımıza bir nebzede olsa katkıda bulabilmek adına tüm hemşerilerimi Kan Bağışı Kapmayasına destekte bulunmaya davet ediyorum. Ramazan Ayıının maneviyatına uygun bir şekilde vatandaşlarımızdan kan bağışında bulunmalarını, Kızılay’ımızda bulunan kan stoklarımızın tekrar artışa geçmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle de tüm hemşerilerimin mübarek Ramazan Aylarını tebrik ediyorum.” Cümlelerine yer verdi.

Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Ahmet İnan yapmış olduğu konuşmada ise, “Hepimizin bildiği gibi Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için Kan Bağış sayısında azalma oldu ve genel stoklarımızda da %30’a kadar bir düşme oldu. Haliyle Kan Bağışı herhangi bir felaket zamanı değil normal şartlarda da hastalarımızın ihtiyacı olduğu bir durumdur. Lösemili, doğum yapan hastalar, kronik böbrek yetmezliği olan hastalarımız için kan her zaman gerekli olan bir hayati ihtiyaçtır. Bir ünite kan emin olun en az iki cana hayat vermektedir. Dolayısıyla ben bu Kan Bağışını çok anlamlı buluyorum. Özellikle son zamanlarda Sn. Valimizin başlattığı bu kampanyayla AK Parti Şanlıurfa İl Başkanımız Sn. Bahattin Yıldız’ında iştirakiyle kendilerinden de kan alarak bir örnek Kampanya olmuştur. Halkımızı bu noktada duyarlılığa çağırıyorum. Gerçekten her türlü hijyenik koşullarla hastalarımızdan 12-15 dakika içerisinde kanı alıyoruz, hem kendi kan tahlilleri yapılmış oluyor hem de bir can kurtarılmış oluyor. Ben vatandaşlarımızın Kan Bağışında göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ve inşallah Kan Bağışı Kampanyamızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Herkese sonsuz teşekkürlerimiz arz ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195