Title of a News Article

Şanlıurfa’da yatırımın her noktasında AK Parti var

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ve Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Şanlıurfa’da yatırımın her noktasında AK Parti var
banner206

 Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Besi OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şıldır ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Şanlıurfa Besi OSB’nin kurulacağı yatırım alanlarını gezen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, burada yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Seçim çalışmalarının dışında da özellikle Şanlıurfa’da hayvancılığın gelişmesi adına projeyi yakından takip ettiğini ifade eden Urmak, “8 bin 500 dönüm arazi üzerine yapılan bu proje, her yönüyle heyecan verici . Üniversite, Teknopark ve AR-GE çalışmaları için bulunmaz bir laboratuvar. Şanlıurfa’nın ekonomisinde tarım ve turizm sektörü yanına yeni bir satır olarak hayvancılık ekleniyor.
Bu proje sadece Şanlıurfa’nın ve güneydoğunun değil, sınırları aşacak ve büyük istihdam yaratacaktır. Sayın Başkan Abdullah Şıldır’ın kendi üyelerinin katılımıyla yaptığı idare binası ve muhteşem konferans salonu bitmiş durumda . Bu konferans salonunda  her şey düşünülmüş ve inanın şehir merkezinde bile yok. Tebrik ediyorum” dedi.
Besi OSB Başkanı Abdullah Şıldır’ın, “Bu projenin mimarı  Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’dır” demesini de ayrı bir gurur vesilesi olarak değerlendiren Urmak, “Çünkü, Şanlıurfa’da yatırımların her noktasında AK Parti var. Bu projenin bitimiyle mağaralar boşalacak ve şehir hijyen bakımından daha iyi seviyeye gelecek, hastalıklara mahal vermeyecektir. Başkan’ın bütün zorluklara rağmen ekibiyle inşaatın bitim noktasına odaklanması her şeyden daha önemli. Bu projenin bitimi için herkesin desteği şart. Bu proje, imkan verildiği zaman bir Şanlıurfalının neler yapabildiğinin göstergesidir. Bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diyerek Besi OSB Başkanı Abdullah Şıldır’a teşekkür etti
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şıldır, yaklaşık 10 ay önce başlayan çalışmaların ikinci etabına geçildiğini, sadece altyapı harcamalarına 52 milyon TL’nin harcanağı proje tamamlandığında 106 bin büyükbaş hayvan kapatisetisen sahip 532 işletmenin faaliyete geçeceğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e ve emeği geçen herkese teşekkür eden Şıldır, milletvekili seçilidği takdirde Nüsret Urmak’la uyum içinde çalışacaklarını ifade etti.
OSB MÜDÜRÜ OKTAY YAŞAR’I ZİYARETİ
Daha sonra Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar’ı ziyaret eden Urmak, burada yaptığı açıklamada; “Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın Oktay Yaşar, göreve geldiğinden beri güzel bir heyecan yaratmış. İş yapmak, hizmet etmek yüreğine yansımış . Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi için AR-GE çalışmalarına hız vermek gerekir. Ham madde merkezi konumunda bulunan Şanlıurfa’ da  ürün çeşitliliği doğrultusunda üretim şarttır. Şanlıurfa’nın bu kaynağı ve enerjisini açığa çıkarmak hepimizin görevidir. Güzel günler yakındır. Şanlıurfamız için umutluyum” dedi.
Şanlıurfa OSB Müdürü Oktay Yaşar da, Urmak’la uzun yıllara dayanan tanışıklıklarının olduğunu, kentin her konusuna yakın ilgi alaka gösterdiğini belirterek, milletvekilliği yolunda Urmak’a başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195