Title of a News Article

Sarı, Urfa’da AK Parti’ye yüklendi

 Sarı, Urfa’da AK Parti’ye yüklendi
banner206

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Parti binasında basın açıklaması yapan Sarı, AK Parti’nin politikasını eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 30 Mart’ta yapılacak seçim çalışmalarını sürdüren aday adaylarına destek vermek için Şanlıurfa’ya geldi. İki gün boyunca Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunacak olan Sarı’ya, CHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hale Soran ve CHP İl Başkanı Ömer Karakeçili ile partililer eşlik edecek.

Şanlıurfa programıyla ilgili parti binasında basın açıklamasında bulunan Sarı,  Ak Parti iktidarının bölgede yürüttüğü politikaları eleştirerek, Twitter'a erişimin tedbir amaçlı engellenmesinin ise kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yerel seçimleri önemli bir dönemeç olarak gördüklerini vurgulayan Sarı, CHP'nin ülkedeki demokrasi özlemini ve beklentisini gerçekleştirecek potansiyelini ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Birlik ve beraberliği pekiştirmek istediklerini belirten Sarı, "Bölge halkının bahara ve barışa olan özleminin farkındayız. CHP olarak bu özlemi karşılamaya yönelik bir çaba içerisindeyiz. Barışın kimsenin tekelinde olmadığını ve barışın talep edildiği andan itibaren gerçekleşen bir durum olduğunu da bir kez daha vurgulamak istiyorum. CHP, ülkedeki barış talebinin farkındadır. Halkın talebi olan bu isteği karşılamak bizim görevimizdir. Batıdaki halka anti demokratik uygulamalarla baskı uygulayan yasakçı bir anlayışı dayatan bir Başbakan bölge halkına demokrasi getirebilir mi. Ak Parti'nin 12 yıllık geçmişinde demokrasi ile çözümlenmesi gereken bir süreci yönetemeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Sarı, basın açıklamasının ardından parti üyeleriyle toplantı yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195