Title of a News Article

Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

.

Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?
banner206
Tüm Türkiye bugün 1 kasım seçimleri için sandığa gidiyor. Herkes seçimlerin sonucunu merak ediyor. Peki 1 Kasım 2015 seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

54 milyon kişi 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem milletvekillerini belirlemek üzere bugün sandık başına gidiyor. Herkes Türkiye'nin kaderini etkileyecek seçim sonuçları nefesini tutup bekliyor. Peki seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? YSK'dan açıklama yapıldı mı? Gelişmeleri aktarıyoruz...

1 Kasım seçimlerinde seçimde 16 siyasi parti yarışıyor. AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, Komünist Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi 85, Hak ve Özgürlükler Partisi 78, Doğru Yol Partisi 67 ve Liberal Demokrat Parti 61 seçim çevresinde seçime katılacak. Seçimde, Türkiye genelinde 21 bağımsız milletvekili adayı yarışacak.

 

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

YSK'dan yapılan açıklamaya göre 1 Kasım pazar günü saat 21:00'e kadar seçim sonuçlarıyla ilgili yayın yasağı bulunuyor. Fakat Yüksek Seçim Kurulu daha önceki seçimlerde yaptığı gibi yine saat öne alarak yasağı kaldırıyor. Bundan dolayı seçim sonuçlarının akşam 18:00-19:00 gibi açıklanması tahmin ediliyor. Seçim sonuçlarını ajanslar sandıklar açılmaya başladıktan itibaren servis ediyor fakat medya kuruluşları YSK'nın yayın yasağından dolayı okurlarına servis edemiyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195