Title of a News Article

Seçim tarihi netleşti! Urfa'da iki isim çok konuşuluyor!

Seçim tarihi netleşti! Urfa'da iki isim çok konuşuluyor!
banner206

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim tarihini 14 Mayıs olarak göstermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu tarihi kabul etti ve artık 2023 genel seçimleri için takvim netleşti. Bununla beraber seçim hareketliliği başlarken, Milletvekili aday adaylığı için isimler konuşulmaya başlandı.

(Faruk Bayuk-Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili)

Seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte siyaset kulisi de hareketlenmeye başlandı. Bu anlamda yerelde de bazı isimler öne çıkıyor. Şanlıurfa’da özellikle Cumhur İttifakının adayları merak edilirken, aday adaylığı için bazı isimler kulislerde konuşulmaya başlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk’un aday adaylığı için görevinden istifa edeceği konuşulurken, AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’de ise Şanlıurfa’da mevcut İl Başkan Yardımcısı Halil Barut’un ismi ön plana çıkıyor.

(Halil Barut - MHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı)

Cumhur ittifakında durum böyleyken muhalefetten ise henüz bir ses çıkmadı. AK Parti ve MHP’de bu seçim için çok sayıda ismin aday adaylığı müracaatı yapacağı belirtilirken, ittifak ortağı MHP’de ise ilk olarak Halil Barut’un ismi kulislerde konuşuluyor. Barut, halihazırda İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Aday adaylık başvurusunda bulunacakların isimleri de ilerleyen günlerde daha da netleşecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2023, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195