Title of a News Article

Seçim zamanı tatilde olacaklar dikkat!

 Seçim zamanı tatilde olacaklar dikkat!
banner206

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tatil dönemine denk gelmesi üzerine YSK yeni adres uygulamasını devreye soktu.

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. İlk defa halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı, birinci turu 10 Ağustos’ta, ikinci turu ise 24 Ağustos tarihlerinde yapılacak seçimlerle belirlenecek.

 

İLKLERİN SEÇİMİ

Başta yurtdışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanması olmak üzere bu seçimler bir dizi ilke sahne olacak. Seçimlerin yaz tatiline denk gelmesi üzenine YSK tatilcilerin işini kolaylaştıracak değişiklikler de devreye soktu.

 

BULUNDUKLARI YERDE

Buna göre, bulundukları yerlerdeki nüfus müdürlüklerine yazlık adreslerini birinci ikametgâh olarak kaydettiren seçmenler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları bölgede oy kullanabilecek. Böylece tatildeki seçmenlerin seçim günü yeniden şehir merkezlerine dönmesi gerekmeyecek. 

 

Listeleri kontrol edin

Seçim günü tatilde olacak seçmenlerin 28 Haziran’a kadar tatillerini geçirecekleri bölgeninnüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Çünkü adrese dayalı seçmen listeleri 2-9 Temmuz arası muhtarlıklarda askıya çıkıyor. Bu tarihler arasında itiraz edilmediği takdirde ise seçmen listesi kesinleşiyor.  Nüfus müdürlüklerine yapılan başvuruların ardından muhtarlıklardaki listelerden isimlerinin de kontrolünü yapmaları gerekiyor.

 

İKİNCİ ADRES

Öte yandan ikinci bir adrese sahip olmayan seçmenler tatile gitseler bile ikametlerini herhangi bir aile yakınının oluruyla onların yanına aldırmadıkları taktirde bulundukları yerlerde oy kullanamayacak. (Bugün)

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195