Title of a News Article

Seçmenler erken istemiyor 

.

Seçmenler erken istemiyor 
banner206
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma yetkisini verirken, Urfalı seçmenler en kısa sürede Hükümetin kurulmasından yanalar. Erken seçim istemeyen seçmenler, “Erken seçim ülkeyi geriye götürür, bu nedenle partiler anlaşmalıdır” dediler. 
AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde tek başına hükümeti kuracak oyu alamamıştı. AK Parti ancak başka bir parti ile bir araya gelerek 63. hükümeti kurabilecek. Bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sçeimde en çok oyu alan AK Parti’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğu’na hükümeti kurma yetkisini verdi. AK Parti’nin, CHP veya MHP ile koalisyon kurması bekleniyor. Böylece 45 gün içerisinde hükümet kurulamazsa erken seçime gidecek. 


“Erken seçim ülkeyi geri götürür”
Bu arada Şanlıurfalı seçmenler erken seçime karşı çıkıyorlar. 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirten seçmenler, “Partiler seçmenin sesine kulak vermeli ve o şekilde hareket etmelidir. Partilerin bir araya gelerek biran önce 63. Hükümeti kurmalarını bekliyoruz. Eğer hükümet kurulamaz ve seçime gidilirse biz de uzlaşmaya yanaşmayan partilere gereken dersi sandıkta veririz” dediler. 
 Urfalı seçmenler, TBMM’de bulunan partilerin ortak görüşlerde anlaşamayacağından dolayı erken seçim olasılığının yüksek olduğunu da belirtiyorlar.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 16:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman buzkury
osman buzkury - 9 yıl Önce

Erken secim istiyoruz

SIRADAKİ HABER

banner195